Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Muresan le-a facut locuitorilor din Kogalniceanu stadion de 15 miliarde

ro

14 Oct, 2009 01:00 5030 Marime text
cap_4.jpgRecent, Valer Iosif Mureşan a parafat o suplimentare de aproximativ 4,5 miliarde a lucrărilor de 10,6 miliarde de lei vechi, pentru amenajarea terenului de fotbal

Nici bine nu s-a uscat cerneala de pe contractul încheiat cu SC Autoprima Serv SRL, pentru gazonul artificial de pe stadion, că Primăria Mihail Kogălniceanu a mai acordat acestei firme o suplimentare de câteva miliarde de lei vechi.

Într-o ediţie anterioară relatam faptul că autoritatea locală a amenajat cu gazon artificial terenul de fotbal din localitate. Pentru această lucrare, Primăria Mihail Kogălniceanu a organizat o licitaţie câştigată de către SC Autoprima Serv SRL Constanţa. Societatea a obţinut astfel, de la administraţia locală a comunei Mihail Kogălniceanu, un contract de lucrări în valoare de 896.093,95 lei fără TVA, adică de aproximativ 10,6 miliarde de lei vechi. Precizăm că valoarea estimată a lucrării a fost de 1.218.487 lei fără TVA. Dar cheltuielile de miliarde cu stadionul comunal nu s-au încheiat aici. Din contră. De curând, Primăria a acordat alţi bani firmei constănţene pentru această lucrare, pentru care, iniţial, s-a bătut palma la aproximativ 10,6 miliarde de lei vechi. Alţi bani, aceeaşi distracţie. Concret, pe 2 septembrie, Primăria Mihail Kogălniceanu a contractat un act adiţional, prin care a oferit societăţii Autoprima Serv SRL încă 373.552 lei fără TVA, adică aproape 4,5 miliarde de lei cu TVA cu tot, potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

O mândreţe de stadion

De observat că această suplimentare din bani publici este, ca valoare, jumătate din preţul la care s-a atribuit contractul iniţial. Dacă adunăm valoarea primului contract cu cea din actul adiţional, constatăm cu mare uimire că primarul Mureşan le-a făcut locuitorilor comunei sale un stadion în valoare de peste 15 miliarde de lei vechi. Potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP, „actul adiţional nr. 2/02.09.2009 reprezintă lucrări suplimentare la contractul de lucrări nr.7085/22.05.2009". Tipul procedurii prin care s-a acordat „suplimentul" este negociere fără anunţ de participare, fiind justificat, potrivit anunţului din SEAP, prin „Noi lucrări/servicii, constituind o repetare a lucrărilor/serviciilor existente şi solicitate în conformitate cu condiţiile stricte conforme cu cele stabilite în directivă".

valer_iosif_muresan_02.jpgPrimarul şi firma parteneră ne-au închis telefonul în nas

Pentru a afla despre ce directivă este vorba şi mai ales ce lucrări au necesitat această suplimentare de aproape 4,5 miliarde de lei vechi, l-am contactat pe primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Valer Iosif Mureşan, care, când a auzit ce îl întrebăm, ne-a închis telefonul în nas. Am încercat să îi întrebăm şi pe reprezentanţii SC Autoprima Serv SRL ce a presupus această suplimentare din bani publici, însă întrebările noastre au rămas fără răspuns şi de această dată, încercarea noastră de a lămuri misterul având aceeaşi soartă. Am sunat mai întâi, pe numărul de fix 0241.550.885, însă vocea feminină de la capătul firului ne-a spus că nu e nimeni la birou, după ce a cerut un număr de contact. Am sunat şi pe numărul 0747.338.500, afişat pe site-ul societăţii. Ne-a răspuns o altă voce feminină, care nu s-a prezentat, dar care, aflând cine e la telefon, ne-a spus, stridentă: „Interesaţi-vă unde v-aţi interesat şi până acum!" şi ne-a trântit telefonul în nas.

Firma familiei Balagiu a modernizat şi aeroportul militar

SC Autoprima Serv SRL Constanţa a fost înfiinţată în 1999 şi, după cum aflăm de pe propria pagină de web, este o afacere de familie. Având ca obiect de activitate principal lucrări de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor, societatea îi are ca acţionari pe Iudit şi Adrian Balagiu, fiecare deţinător a 50% din beneficii şi pierderi, ambii administratori. Firma pe care cei doi o patronează a pus mai multe pietre de temelie la investiţii importante din Constanţa. Din portofoliul de clienţi ai societăţii, postat pe site-ul propriu, aflăm că firma a lucrat la execuţia terasamentelor şi infrastructurii rutiere a hypermarket-urilor Metro 2 Constanţa, Mall Tăbăcărie, Real, Interex, Kaufland, a mai multor societăţi cu sediul în Portul Constanţa Sud - Agigea. De asemenea, societatea a executat lucrări şi pentru hypermarket-uri din Bucureşti, Târgu Mureş, Timişoara, Sibiu etc, dar şi lucrări de drumuri. Firma s-a mai ocupat şi cu furnizare de materiale de carieră, servicii de transport şi prestări servicii cu utilaje de construcţii la hypermarket-uri din Constanţa şi lucrări de infrastructură în Portul Constanţa Sud. Un alt amănunt interesant este şi faptul că firma a furnizat materiale şi utilaje şi pentru modernizarea aeroportului militar din Mihail Kogălniceanu. Vorbim, aşadar, despre o firmă care are succes în ţară, în Constanţa, dar şi în Mihail Kogălniceanu.

{mos_ri:Valer Iosif Muresan,Kogalniceanu} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetatean 14 Oct, 2009 22:01 Va rog sa ii dati o batista sa planga si sa va convinga ca nu a furat....pentru el ci pentru cei de mai sus....sau...pentru cele de sub el....
  • un satean 14 Oct, 2009 21:24 Poate o veni vremea cand vom citi si despre arestarea sobolanilor din primaria M.Kogalniceanu si despre cum se "odihnesc" ei pe la Poarta Alba;nu de alta,dar prea nu se face nimic altceva in comuna dacat "sportul" umplerii buzunarelor. Asa sa-i ajute Cel de Sus.
  • un tzaran din kogo 14 Oct, 2009 10:37 Oameni buni poate ca la urmatoarele alegeri va castiga un bastinas din comuna nu iar vreun parvenit ca asta.... Oare cati bani o baga in campanie jegurile de acoliti ai sai sau chiar hotii de la Constanta si consilierii rasplatiti cu terenuri la padure? A pus mana pe toata comuna impreuna cu politrucii de 2 lei precum :Gunea,Mitica Gartu,Umiran, sinistra fara dinti de Feraru,Panfile si familia,Nedelcu si familia,Predescu si tot neamul....Ce este politia comunitara in comuna?securitatea lui muresan,cine o conduce?securistul CI de panfile. Cum frigotehnistul de gigi enache a pus mana pe terenul de la emi din spate?cotizand la greu acestei gasti flamande de sobolani rosii. A cazut el ceausescu si nu o sa cada mafiotul asta?si cade fara parasuta direct la DNA.drum bun ciocoi parvenit spre poarta alba.