Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Moldovan a pus piatra de temelie a bisericii din Albesti (galerie foto)

ro

14 Nov, 2009 01:23 3225 Marime text

albesti.jpgEdilul şi-a exprimat speranţa că lăcaşul de cult va fi gata până la finele acestui mandat

Credincioşii din Albeşti au asistat, joi după-amiază, la un eveniment important pentru comunitate, care va marca istoria localităţii lor. Primarul Gheorghe Moldovan a pus piatra de temelie a bisericii din sat.

În Albeşti - localitatea de reşedinţă a comunei - nu a existat până acum o biserică. Enoriaşii, care doreau să se închine, mergeau la o capelă amenajată într-o casă veche.

Unul dintre obiectivele declarate ale mandatului primarului Gheorghe Moldovan a fost construirea unei biserici în Albeşti. A trecut un an şi câteva luni de la alegerea sa în funcţie şi edilul a făcut primul pas spre îndeplinirea acestui proiect, aşteptat de toată comunitatea din Albeşti.

Biserica va purta hramul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi va fi ridicată în centrul localităţii, vis-a-vis de Căminul Cultural, pe un amplasament unde a funcţionat fostul CAP. Terenul a fost cumpărat cu ani în urmă, de către Gheorghe Moldovan, care acum l-a donat comunităţii pentru edificarea acestei biserici de care localitatea avea mare nevoie.

Sfinţirea locului pe care va fi ridicată biserica a fost oficiată de un sobor de preoţi de la Arhiepiscopia Tomisului, în frunte cu arhiepiscopul Teodosie.

„Albeştiul avea mare nevoie de această biserică"

Localnicii din Albeşti au asistat, cu mic cu mare, la zidirea pietrei de temelie a viitoarei bisericii. Alături de ei s-au aflat senatorul Mircea Banias, preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, şi deputatul PD-L al Colegiului nr. 4 din care face parte şi comuna Albeşti, Constantin Chirilă.

Prelaţii prezenţi la Albeşti au săvârşit ceremonialul de sfinţire a locului pe care se va ridica biserica, după care arhiepiscopul Teodosie şi primarul Gheorghe Moldovan au zidit piatra de temelie a lăcaşului de cult.

„Comunitatea avea mare nevoie de această biserică. Întreaga investiţie se ridică la aproximativ zece miliarde de lei vechi, pe care sper să-i avem, cu ajutorul parlamentarilor care ne reprezintă şi cu sprijinul sponsorilor", ne-a declarat Gheorghe Moldovan. Edilul şi-a exprimat speranţa ca biserica să fie gata până la finalul acestui mandat, mai ales că primăria are banii necesari pentru demararea lucrărilor. Este vorba despre 2,8 miliarde de lei vechi, primiţi de la Ministerul Cultelor. Primarul Gheorghe Moldovan a precizat că Albeştiul a obţinut aceşti bani cu sprijinul deputatului Constantin Chirilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • virvarei corneliu 26 Nov, 2009 01:04 In sfarsit,un primar care face ceva si pentru aceasta comunitate vitregita in ultimii 20 de ani .Personal,cred ca atribuirea actiunilor domnului primar faptului ca este membru PDL nu are nici cea mai mica relevanta.Eu cred ca inaintea partidului exista bunele intentii ale cetateanului Moldovan Gheorghe.Va rog,nu faceti confuzie...Va doresc mult succes,nu "succesuri" :-)
  • dobrogeanca 20 Nov, 2009 18:53 Bravo, felicitari! Albestiul chiar avea nevoie de asa ceva. Ce vor mai forfeca vesnicii nemultumiti, nefericiti, neampliniti?!?Daca nici asta nu le mai convine, atunci punem mana de la mana si construim special pwntru ei loc cu muuuulta verdeata, floricele, arome de tamaie, triluri de cucuvele...
  • anda 14 Nov, 2009 22:36 pai da, laudati PDL-ul, ce ar fi sa scieti si despre doamna inspector general de la iSJ constanta, ca intentioneaza sa puna in functia de director la o scoala din Cernavoda (Scoala cu clasele I-VIII) o tipa de la PDL cu un coeficient de inteligenta redus, care nu are studii superioare de lunga durata, nu are grade didactice si ce e mai grav nu a fost in stare sa promoveze examenul de titularizare. Sa vad desprea asta scrieti. Sau mai bine nu sa nu-l suparati pe tata Base.