Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mangaliei, „prins" cu girofar pe masina

ro

24 Jan, 2009 01:59 3124 Marime text
bolgger.jpgBlogger-ii din Mangalia au sesizat asemănarea (voită, desigur) dintre preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, şi primarul municipiului din sudul litoralului. În timp ce Constantinescu circula, în urmă cu câteva zile, la Bucureşti, cu girofarul, se pare că blogger-ii au observat că edilul din Mangalia ar fi urmat exemplul preşedintelui CJC.

Pe pagina de Internet http://mangalia.mn/blog/2009/01/21/primarului-din-mangalia-tusac-mihai-claudiu-se-joaca-cu-girofarul/ se arată că „Jeepul primarului din Mangalia deţine una bucată girofar roşu-albastru, ce poate fi deţinut doar de ministerul de Interne şi interzis altor persoane sau instituţii (O.G. 195/2002). Singurii care pot folosi sisteme speciale de sonorizare şi lumină sunt Poliţia, Salvarea, Protecţia Civilă, Pompierii, Jandarmeria, MApN, SRI, SPP, Penitenciarul, dar şi procurorii din Ministerul Public şi de la DNA. Primăria nu se regăseşte pe această listă. Poliţia încă nu s-a autosesizat nici acum, chiar dacă noaptea jeepul celebru face depăşiri în forţă pe trecerea de pietoni şi obligă alţi conducători să tragă pe dreapta pentru a lăsa cale liberă.
Am încercat să contactăm primăria, prin purtătorul său de cuvânt, pentru a vedea dacă instituţia a obţinut o „derogare" de la lege asemănătoare CJC-ului, dar nu am reuşit, vineri fiind zi „scurtă" pentru funcţionarii publici. Şeful Poliţiei Municipiului Mangalia, comisar-şef Nicolae Pescaru, ne-a declarat că nu i-a fost sesizată o astfel de situaţie: „Nu ne-a fost adusă la cunoştinţă existenţa unui girofar aplicat maşinii primarului Mangaliei. Dreptul de sancţionare îl are Poliţia Rutieră. Oricum, potrivit legii, este vorba despre o ilegalitate, însă, repet, nu ştiu de existenţa vreunui astfel de girofar. Dar mai trebuie spus că astfel de girofaruri se pot cumpăra «la liber» din orice magazin de specialitate".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 16 Feb, 2010 08:44 cel mai hot primar posibil vrea sai dea lui gosu si ciobanel lucrare de 5 miliarde
  • GEO 18 Nov, 2009 16:42 ASTA E PROST TARE FRATE,INCULT SI TOOT CE VREI GASESTI LA ASTA
  • mng 24 Jan, 2009 02:28 Vai,nu au observat girofarul duzina de politisti, stateau cu spatele la masina, or fi primit ordin sa stea doar cu fata la primar si cu spatele la masina.Girofarul evizibil zi de zi pe masina lui parcata in fatza primariei!