Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Florin Mitroi şi-a propus să ducă la îndeplinire o nouă platformă electorală

ro

06 Jun, 2012 02:55 3501 Marime text
Mitroi_Mitroi_1.jpgComuna Valu lui Traian a devenit o localitate curată, sigură şi modernă ca urmare a investiţiilor masive în infrastructură, educaţie şi mediu realizate de autoritatea locală condusă de primarul Florin Mitroi.

Florin Mitroi a demonstrat în cei opt ani de mandat că ceea ce îşi propune poate duce la bun sfârşit. Zeci de proiecte se află la această dată în curs de derulare şi privesc montarea reţelei de gaze, continuarea realizării sistemului de canalizare, alimentarea cu apă a cartierelor noi, pietruirea şi asfaltarea drumurilor din zona F, dar şi efectuarea de noi lucrări de reabilitare a altor artere din comună. De asemenea, se află în implementare şi proiectul privind amenajarea cursului de apă din Valea Seaca. Pe linie de mediu, Florin Mitroi desfăşoară trei programe ce presupun acordarea de pubele gratuite pentru fiecare gospodărie, închiderea gropilor de gunoi şi colectarea selectivă a deşeurilor. Investiţiile în educaţie continuă în prezent prin extinderea Şcolii Generale cu clasele I-VIII nr. 1 din Valu lui Traian, prin construirea de creşe în Valu lui Traian şi Valea Seacă şi prin amenajarea unui centru pentru tineret în Căminul Cultural din Valea Seacă.

Continuă dezvoltarea comunei

Noi proiecte sunt pregătite pentru a fi implementate în perioada 2012 - 2016. La capitolul infrastructură, primarul Florin Mitroi şi-a propus pentru următorul mandat să extindă reţeaua electrică în zonele Industrială şi Amurgului, dar şi în cartierul Zona F. În acelaşi timp, actuala reţea de electricitate existentă în toată comuna va fi modernizată şi amplificată. Pentru Zona F, primarul are în vedere şi montarea sistemului de canalizare menajeră, în timp ce pentru Zona Industrială vor fi atraşi investitori urmărindu-se dezvoltarea acesteia. De asemenea, Cartierul Zona F se va evidenţia din punct de vedere educaţional şi cultural prin înfiinţarea unui centru civic. Nu în ultimul rând, localitatea va căpăta un aer nou prin pavarea trotuarelor, prin racordarea comunei la autostradă, prin construirea de parcuri şi prin plantarea de pomi de-a lungul tuturor străzilor. Primarul Florin Mitroi şi-a propus realizarea de noi locuinţe ANL astfel încât cererea de locuri de casă să nu reprezinte vreodată o problemă pentru tinerii din Valu lui Traian. Pentru siguranţa comunei şi a locuitorilor Mitroi va iniţia o hotărâre de Consiliu Local pentru înfiinţarea unei secţii de poliţie rurală. Locuitorii vor trăi nu doar într-o comună curată, ci şi într-una cu respect pentru mediu, în acest sens urmând a fi puse bazele unui serviciu de colectare şi gestionare a gunoiului menajer. Persoanele vârstnice rămase singure vor avea un loc unde să le fie alinate bătrâneţile prin realizarea unui azil de bătrâni. Un alt proiect ambiţios prevede construirea unui spital la Valu lui Traian, astfel încât localnicii să beneficieze de aceeaşi asistenţă medicală ca în marile oraşe. Primarul a decis şi construirea unei perdele forestiere, care va apăra drumurile din localitate de înzăpezire. Activitatea crescătorilor de animale va fi încurajată în continuare. Fermierilor le vor fi concesionate 100 de hectare de păşune şi terenuri din extravilanul comunei. Un alt proiect cetăţenesc important pentru localitate presupune construirea a două cimitire noi în Zona F (musulman şi ortodox). Şcoala se află şi ea pe mai departe în atenţia primarului Florin Mitroi. Şeful autorităţii locale şi-a propus implementarea programului after school, ceea ce înseamnă că elevii din Valu lui Traian vor rămâne şi după ore la şcoală ca să rezolve temele pentru a doua zi, dar şi pentru a fi implicaţi în activităţi creative şi recreative.

86% dintre cetăţeni îi aleg în iunie primar

Primarul Florin Mitroi a decis să candideze pentru un nou mandat la şefia autorităţii locale din două motive. „Un sondaj realizat recent arată că 86% dintre cetăţeni mă vor în continuare la conducerea comunei, dar din partea altui partid. De asemenea, am reuşit să duc la bun sfârşit în aceşti ani multe proiecte pentru dezvoltarea comunei şi mai am încă multe de făcut pentru a îmbunătăţi traiul cetăţenilor", declară Mitroi. Şeful autorităţii locale susţine că a ales să aparţină Partidului Naţional Liberal pentru a fi de partea celor care asigură astăzi guvernarea României, aceasta fiind singura modalitate prin care Mitroi declară că va reuşi să dezvolte în continuare comuna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii