Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanţei mărturiseşte că are revelaţii Mazăre crede că problemele cu DNA i se trag de la Portul Constanţa

ro

02 Apr, 2014 00:00 1581 Marime text
Prezent, ieri, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care îl judecă în „Dosarul Retrocedărilor“, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat că a avut „o revelaţie“ cu privire la procurorii DNA. „Ieri am avut o revelaţie şi mi-am dat seama de unde această frenezie a procurorilor pe capul nostru, la Constanţa. De la Port, de acolo ni se trage, pentru că operatorii din port, cei mari, milionarii din port, plătesc foarte puţin statului român pe terenuri, plătesc chiriile de acum 20 de ani, plătesc 0,2 dolari pe metrul pătrat. Portul, când scoate la licitaţie acum, scoate la licitaţie cu de zece ori mai mult. Toţi aceşti operatori sunt persoane private, care au privatizat nişte foste societăţi ale statului şi aproape toţi au legături cu fosta sau actuala securitate“, a declarat edilul-şef, fără însă a nominaliza un operator portuar anume. Menţionăm că discursul de ieri al lui Mazăre este similar celui rostit pe 24 martie, în campusul social Henri Coandă, atunci când a anunţat că are un nou dosar penal la DNA.
Tot ieri, şeful municipalităţii constănţene a amintit intenţiile administraţiei locale de a-şi majora pachetul de acţiuni deţinut în Portul Constanţa. Mai exact, acest pachet ar urma să ajungă de la 20%, atât cât deţine în prezent municipalitatea, la 33%, odată cu transformarea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa în companie publică.
 
Întâlnire Făgădău - Şova pe tema Portului Constanţa
 
În acest sens, Mazăre a menţionat că, în cursul zilei de ieri, viceprimarul Decebal Făgădău s-a aflat la Bucureşti, la Ministerul Transporturilor, pentru a discuta cu ministrul Dan Şova despre cum va arăta viitoarea hotărâre a Consiliului Local Constanţa legată de preluarea noului pachet de acţiuni. Decebal Făgădău a confirmat întâlnirea de ieri, dar nu a dorit să dea detalii pe acest subiect.
Consiliul Local Municipal Constanţa se va reuni, la începutul săptămânii viitoare, într-o nouă şedinţă ordinară. La acest moment însă nu se ştie dacă pe ordinea de zi figurează şi un proiect legat de Portul Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii