Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Cîrjaliu a pus piatra de temelie a Căminului Cultural Agigea (galerie foto)

ro

06 May, 2011 02:23 2618 Marime text
Agigea.jpgPrimarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, a pus ieri piatra de temelie la căminul cultural ce se va construi pe terenul situat la intersecţia DN 38 cu DN 39.

Edilul l-a avut alături pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, dar şi pe vicepreşedintele Cristian Darie, care au participat la ceremonial având în vedere faptul că lucrarea este finanţată integral de CJC. La eveniment au mai participat reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Judeţean Agigea, cadre didactice din comună alături de copiii de la Centrul de zi Agigea, secretarul judeţului Mariana Belu şi reprezentanţii firmei constructoare. „Este o investiţie foarte importantă pentru Agigea deoarece în localitate nu există cămin cultural. Anterior a existat un spaţiu de 60 mp pe care fosta administraţie îl închiriase pentru activităţi conexe sportului şi care a fost demolat pentru construirea unei noi grădiniţe, căreia i-am făcut de curând recepţia", ne-a declarat primarul Cristian Cîrjaliu. Edilul a precizat că punerea pietrei de temelie în această perioadă are o semnificaţie aparte întrucât în luna aprilie comuna Agigea a împlinit 22 de ani de la înfiinţare. Potrivit primarului, clădirea căminului cultural va fi urma modernă, cu o suprafaţă construită de 600 mp şi o capacitate de 200 de persoane. Clădirea va include un spaţiu pentru bibliotecă, dar şi încăperi anexe repartizate pentru activităţi culturale. Primarul a precizat că de împrejurul clădirii căminului cultural se va construi cu fonduri de la bugetul local un parc. De asemenea, tot de la bugetul local vor fi susţinute şi investiţiile pentru utilităţi - alimentare cu apă şi curent electric etc.

Căminul ar putea fi gata în toamnă

DSCF2848.jpgAdrian Negrea, administratorul firmei constructoare - SC Grand Art Design SRL, a precizat că termenul de execuţie a căminului cultural este de un an, dar că lucrarea va fi definitivată în lunile septembrie-octombrie. Valoarea investiţiei, derulată prin SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, subordonat CJC, este de aproximativ 18 miliarde de lei vechi.

La rândul său, Nicuşor Constantinescu a precizat că primarul Cîrjaliu a contribuit din plin la schimbarea la faţă a comunei Agigea, adăugând că a ţinut să sprijine acest obiectiv de investiţii mai ales că în Agigea nu exista cămin cultural.

După săvârşirea ceremonialului de sfinţire a fundaţiei viitoarei case de cultură, primarul Cristian Cîrjaliu, alături de şeful CJC, secundul acestuia şi copiii de la Centrul de zi Agigea, a tăiat panglica inaugurală, după care au participat cu toţii la zidirea pietrei de temelie, îngropând totodată un hrisov, semnat atât de primar, cât şi de preşedintele CJC. Edilul comunei Agigea a anunţat ieri, şi că din luna septembrie vor demara lucrările la canalizare în Agigea. Alte investiţii ce se vor concretiza în perioada următoare sunt reabilitarea şcolii Lazu şi reabilitarea after-school-ului ce se va construi în clădirea unde actualmente îşi desfăşoară activitatea Grădiniţa „Riţă-Gărgăriţă".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii