Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria cumpara corturi gonflabile

ro

25 Nov, 2009 01:17 2297 Marime text
cort_gonflabil.jpgAutorităţile locale s-au profilat pe gonflabile. Fie ele diguri mobile, tot gonflabile, fie corturi, municipalitatea vrea să ofere şi facilităţi constănţenilor mai năpăstuiţi de soartă, care şi-au pierdut casele în urma unor dezastre naturale, accidente şi nu au unde să se adăpostească.

Autoritatea locală este dispusă să dea aproape 70.000 de lei pentru trei corturi gonflabile, pentru a le folosi în diverse scopuri pentru comunitatea mai puţin privilegiată a Constanţei. După cum ne-a declarat şeful Inspectoratului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa, Ştefan Taran, necesarul minim al autorităţilor pentru acoperirea mai multor zone aglomerate din oraş ar fi de 12 corturi.

Potrivit invitaţiei numărul 235.636 din 20 noiembrie a.c., publicată pe SEAP, municipalitatea solicită firmelor interesate să ia un contract de 69.164,12 de lei, pentru cumpărarea a trei corturi gonflabile, să-şi depună ofertele până pe 2 decembrie. Potrivit specificaţiilor tehnice din caietul de sarcini, fiecare din cele trei corturi trebuie să aibă câte o butelie cu aer comprimat 6l/300bari şi un compresor pentru umflat corturi adaptabil la 12V. În plus, garanţia pe care trebuie să o prezinte produsul nu trebuie să fie mai mică de doi ani.

„Vom folosi corturile pentru sinistraţi, pentru cei care rămân fără case în urma unor dezastre naturale, explozii", a completat Taran. Mai mult, acesta a mai evidenţiat că, pe lângă faptul că se va folosi pentru sinistraţi, mai are şi alte utilităţi. Pe timpul verii se montează în diferite zone aglomerate ale oraşului, iar la cod portocaliu se instituie stare de urgenţă. „Împreună cu Autoritatea de Sănătate Publică, care vine cu personal, asigurăm asistenţă medicală în mai multe zone din oraş. De exemplu, unul poate fi pus la Teatrul de Operă şi Balet, iar altul în Tomis 3, în zona Poştei", a susţinut şeful Inspectoratului pentru Protecţie Civilă. De asemenea, mai pot fi folosite pentru strângerea de produse alimentare şi obiecte pentru sinistraţii din alte zone ale ţării, cum, de altfel, s-a şi întâmplat în urmă cu trei ani. Autorităţile locale s-au gândit la încă o utilitate a corturilor pe care urmează să le achiziţioneze: pe timpul iernii, la temperaturi extrem de scăzute, oamenii străzii vor beneficia de un adăpost deasupra capului, unde vor putea sta la căldură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii