Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria a finalizat iluminatul public in cartierul Proiect 11 din Eforie Nord

ro

17 Jun, 2009 02:19 1576 Marime text
eforie_ovidiu_brailoiu_10.jpgPrimarul oraşului, Ion Ovidiu Brăiloiu, a inaugurat ieri, sistemul de iluminat public din Proiect 11/92, cartier nou înfiinţat în Eforie Nord, unde au fost construite aproximativ 500 de gospodării. 

Investiţia totală pentru proiectul privind înfiinţarea reţelei de iluminat public în cartierul pentru tineri se ridică la aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, din care cinci miliardei lei provin de la Consiliul Judeţean Constanţa.

Conducerea administraţiei locale din Eforie a inclus Proiectul 11/92 în mai multe programe de dezvoltare, una dintre realizări făcând referire la alimentarea cu energie a cartierului pe cheltuiala proprie, de la bugetul local. Pe lângă costurile privind executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a abonaţilor casnici din zona 11 Eforie Nord, primăria a suportat şi cheltuielile pentru iluminatul public. „Reţelele de apă, canalizare şi staţia de pompare a apelor uzate pentru cele 500 de gospodării din noul cartier au fost realizate deja de Primăria Eforie, în ultimii trei ani. Un alt proiect pe care l-am demarat este cel de pietruire şi ulterior de asfaltare a străzilor din cartierul construit în urma lotizărilor făcute pentru tineri", a afirmat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu. Considerată a fi o prioritate pentru locuitorii din zonă, Primăria Eforie a găsit o soluţie şi pentru problema privind starea drumurilor. Potrivit primarului oraşului Eforie, materialul frezat nu s-a aruncat, acesta a fost încărcat în maşini şi transportat pe străzile cartierului Proiect 11 care nu au fost asfaltate. „Am încercat să refacem toate străzile şi în Proiect 11, însă, până la reabilitarea străzilor secundare, am găsit soluţia de moment, pentru a scoate cartierul din noroi", a precizat Ion Ovidiu Brăiloiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii