Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presa nationala sare la gatul lui Tusac

ro

07 Mar, 2009 02:00 2281 Marime text

Claudiu_Tusac.jpgEcourile campaniei pentru strângerea de fonduri necesare salvării inimii adolescentului Vlad Nedelea, din Mangalia, au ajuns până în cele mai îndepărtate colţuri ale ţării. Canalele media, audio sau video, au preluat ştirea despre curajul şi hotărârea colegilor lui Vlad, care au demarat o serie de acţiuni menite să aducă banii necesari pentru obţinerea uni defibrilator care să îl menţină în viaţă pe acesta.

Însă, curând, au apărut şi reacţii negative, declanşate, se pare, de o serie de declaraţii, fie prin comunicate de presă, fie prin interviuri televizate, ale primarului Mihai Claudiu Tusac. Pe lângă editorialul lui Tiberiu Lovin din www.reportervirtual.ro/tag/claudiu-tusac, intitulat „Când politica e de porc", ieri au apărut reacţii şi în publicaţia „Iaşi Plus".
Sebastian Bârgău, semnatarul articolului „Băi, nesimţitule, cum te mai rabdă pământul?", scrie: „Culmea nesimţirii, a tupeului şi a impertinenţei şi-au găsit locul în corpul unui singur om: Mihai Claudiu Tusac, primarul Mangaliei. Acest exemplar a profitat, cu nesimţire, de boala unui copil şi de bunăvoinţa oamenilor pentru a deveni salvator şi vedetă. Vlad Nedelea este un copil de 17 ani, din Mangalia, iar de puţină vreme a fost dignosticat cu probleme grave la inimă şi are nevoie de un transplant. În primă fază, colegii săi, părinţii acestora şi taximetriştii au făcut front comun pentru a cumpara un defibrilator şi apoi au încercat să-i plătească operaţia de transplant adolescentului aflat acum în spital, la Tg. Mureş. Organizatorii au făcut tot ce le-a stat în putinţă şi au reuşit, momentan, să cumpere aparatul care costă aproape 9.000 de euro (...) Întreaga acţiune umanitară a fost privită de la distanţă de către individul mai sus-menţionat, care a uitat să bage mâna în buzunar, ca să scoată vreun ban. În schimb, când a apărut televiziunea, primarul a sărit în sus şi, cu lacrimi de crocodil, a declarat că s-a implicat personal în acest caz, prin asigurarea transportului lui Vlad Nedelea, cu elicopterul, la clinica din Tg. Mureş şi ACHIZIŢIONAREA DEFIBRILATORULUI. Cu alte cuvinte, dupa ce că nu a mişcat un deget şi nu a dat un leu pentru a salva viaţa copilului, s-a gândit că e loc de campanie electorală şi şi-a asumat merite necuvenite. Ăştia sunt politicienii, aleşii noştri: nesimţire, neruşinare, tupeu şi impertinenţă".

{mos_ri:Mihai Claudiu Tusac}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Lavinia 07 Mar, 2009 10:43 da , e adevarat am gasit si dovezile pe mangalia.mn