Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul cere anularea PUZ-ului pentru un parc eolian de la Pecineaga

ro

28 Aug, 2010 00:00 3198 Marime text
9_pecineaga_-_claudiu_palaz.jpgÎn urmă cu câteva zile, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a atacat în contencios-administrativ hotărârea nr. 44 aprobată de Consiliul Local Pecineaga în şedinţa din 23 iulie a.c., care făcea referire la acordarea PUZ-ului pentru realizarea unui parc eolian în localitate de către SC Pecineaga Energie SRL.

Aşa cum ne-a declarat primarul Niculae Stan, hotărârea a fost dată cu specificaţia clară să se respecte ordinul ANRE nr. 49/2007 care viza prezentarea unei expertize tehnice necesare înainte să se ceară autorizaţia de construire. „Este o zonă de influenţă care este disputată de o altă societate care vrea să realizeze şi ea un parc de eoliene. Ei invocă faptul că nu se respectă amplasamentul. Prefectul a decis să fie predată cauza în contencios-administrativ şi să lase instanţa să explice care este zona de influenţă şi ce spune societatea care ar fi deranjată“. Dosarul numărul 10538/118/2010 a fost înregistrat pe 25 august la Tribunalul Constanţa însă termenul de judecată nu a fost încă stabilit pentru că nu s-a primit citaţia la sediul Primăriei din Pecineaga. 

Tot primarul ne-a declarat că pentru realizarea unui parc eolian pe teritoriul administrativ al localităţii mai râvnesc alte şase - şapte firme de eoliene, unele dintre ele primind deja avizul de principiu din partea Primăriei, altele fiind în stadiul de prospecţie. „Este în interesul nostru să atragem cât mai multe firme care vor să investească în zona noastră, pentru că oamenii au nevoie de resurse financiare“, a conchis primarul. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii