Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente Cele 14 colegii parlamentare din judeţ rămân neschimbate în 2012

ro

18 Feb, 2012 02:34 1938 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a actualizat delimitarea colegiilor uninominale pentru alegerile generale, iar limitele acestora nu au fost modificate. În concluzie, la proximele alegeri generale vom vota în aceleaşi colegii parlamentare. Asta, din cauză că recensământul populaţiei s-a făcut prea târziu, iar rezultatele sunt încă preliminare, până la oficializarea acesta fiind posibil să se mai scurgă câteva luni.

În această ordine de idei, AEP a trimis la Monitorul Oficial, în vederea publicării, hotărârea pentru aprobarea actualizării delimitării colegiilor uninominale pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, o redesenare a colegiilor parlamentare nu mai poate fi făcută anul acesta, decât dacă Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului se va modifica. Chiar şi aşa însă, legea prevede că acest lucru se poate face cu cel puţin 12 luni înainte de alegeri.

Prin urmare, colegiile uninominale din judeţul Constanţa vor rămâne şi ele, cel puţin în 2012, neschimbate. La momentul desenării lor, în 2008, judeţul Constanţa s-a „bucurat" de o hartă atipică: patru colegii pentru Senat şi zece pentru Camera Deputaţilor, primelor două colegii de la Senat revenindu-le câte trei colegii pentru deputaţi, următoarelor două câte două colegii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii