Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Posibil candidat PSD? Alexandru Şerban, şeful Secţiei Ortopedie, nu e agreat în cursa pentru parlamentare

ro

03 Sep, 2012 01:00 3880 Marime text
Alexandru_Seban_candidat_-_Serban_Alexandru_Octavian.jpgAlegerile generale se apropie încet, dar sigur. În Constanţa, PSD a făcut deja o tradiţie din a „importa" candidaţi din alte judeţe. Este cazul deputaţilor social democraţi de pe Colegiile 7 şi 8, Matei Brătianu şi Manuela Mitrea. Cei doi nu sunt constănţeni, iar la debutul campaniei, în 2008, nu se bucurau de o notorietate notabilă în rândurile electoratului constănţean.

Tot în 2008, PSD Constanţa l-a susţinut în alegerile parlamentare pe medicul Mircea Pătruţ, la acea vreme şeful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Pătruţ a candidat pentru Colegiul 4 la Senat, dar a pierdut, colegiul fiind câştigat de Mircea Banias, la vremea respectivă democrat liberal.

Cine nu a uitat modelul Pătruţ - şef de clinică - aspirant la parlamentare susţine că PSD Constanţa ar urma să procedeze la fel în cazul medicului Alexandru Octavian Şerban, şeful interimar al Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitatului Judeţean Constanţa. Alexandru Şerban a venit la Constanţa de la Spitalul Floreasca din Bucureşti şi este coinculpat în celebrul dosar al retrocedărilor, alături de primarul Radu Mazăre şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Dacă „jocul" electoral ar funcţiona pe principiul copy paste la „proiectul Mircea Pătruţ", medicul Alexandru Şerban ar putea fi desemnat candidat pentru un colegiu de parlamentar din Constanţa. Amintim aici că deputatul Colegiului 7, social democratul Matei Brătianu, a dat de înţeles că nu mai este interesat de o candidatură într-un colegiu din judeţul Constanţa.

Ei, bine, toate bune şi frumoase. Atâta doar că anumiţi social democraţi constănţeni ne-au declarat că acest scenariu nu este agreat de toţi: „Nu există aşa ceva. Alexandru Şerban a venit să facă treabă pe Ortopedie, nu să fie parlamentar. Nu cred aşa ceva. Iar dacă se va pune problema o să-mi spun punctul de vedere. Să-şi facă treaba de doctor, nu de politician", ne-au explicat surse din PSD Constanţa.

Rămâne de văzut, aşadar, ce anume se va întâmpla în cazul medicului devenit, peste noapte, constănţean.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • barbu 18 Feb, 2016 12:15 domnul acesta este cumătru și vecin de proprietate cu Nicușor Constantinescu, prieten și tovarăș de afaceri cu grupul Mazăre - Constantinescu-Strutinski. au dosare comune din prăduiala de 25 de ani din Constanța