Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pomul de iarna al CJC, din „ograda" lui Robert Penciu

ro

16 Jan, 2010 02:59 2921 Marime text
Afaceristul spune că a reuşit să câştige licitaţiile de la CJC datorită preţurilor de import

Consiliul Judeţean Constanţa a cumpărat toate produsele pentru pomul de Crăciun de la aceeaşi firmă.

După ce în ediţiile anterioare arătam că SC Daroff SRL Constanţa a furnizat instituţiei judeţene dulciuri şi portocale, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a fost publicată o nouă atribuire de contract. Este vorba despre contractul privind furnizarea de jucării. La procedura de achiziţie au participat două societăţi, însă oferta Daroff a fost cea câştigătoare. Valoarea estimată a contractului a fost de 397.320 lei fără TVA, preţul de atribuire fiind de 387.500 lei fără TVA.

Prin Hotărârea nr. 356 Consiliul Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu, a decis alocarea unei sume pentru organizarea pomului de Crăciun pentru copiii din învăţământul preuniversitar din mediul rural, şi urban, unde se înregistrează un grad ridicat de sărăcie.

CJC a mai organizat încă două licitaţii, în vederea achiziţionării de fructe şi dulciuri pentru această acţiune. Ambele au fost câştigate tot de către SC Daroff SRL, o clientă veche din acest punct de vedere a Primăriei şi Consiliului Judeţean Constanţa. Pentru dulciurile furnizate CJC, Daroff a obţinut 354.090 lei fără TVA, fiind desemnată câştigătoare din doi ofertanţi prezenţi la licitaţie. Pentru fructe - portocale - firma a încasat de la CJC 296.336 lei fără TVA. Aşadar, firma a câştigat în total, din pomul de Crăciun pe 2009, peste 12 miliarde de lei cu tot cu TVA. Menţionăm că societatea a mai câştigat, pe 2 decembrie 2009, un contract similar de la Primăria Constanţa, pentru furnizare de jucării, în valoare de aproape trei miliarde lei vechi.

Daroff SRL îl are ca asociat majoritar pe Robert Penciu, alături de Ana Penciu, probabil soţia sa. Tot el este şi administratorul firmei. Robert Penciu este nimeni altul decât managerul Clubului Marina Surf Năvodari, fost campion naţional de yachting. La Marina Surf Club Năvodari s-a organizat, în 2007, „Cupa Primăverii Volvo", eveniment la care a fost parteneră şi Asociaţia Judeţeană de Yachting, al cărei preşedinte onorific este primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre. Prin urmare, se poate spune că Mazăre şi Penciu au şi pasiuni comune.

Pentru a afla de la sursă cum o societate a reuşit să câştige trei contracte de anvergură, pe final de an, Robert Penciu ne-a declarat că societatea sa s-a clasat pe primul loc la licitaţii datorită faptului că are preţuri mici, de import, SC Daroff SRL fiind importator.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii