Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

politicscan.ro Încet, dar sigur, România se desprinde de UE

ro

27 Nov, 2015 21:30 2859 Marime text
Incidentul cu oficialul rus, aflat pe ”lista neagră” a călătorilor din țara lui Putin în Uniunea Europeană, dar invitat cu multă generozitate să participe la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), organizată de Senatul României, nu este decât un alt semn că ne îndepărtăm subtil de inima Europei, scrie politicscan.ro. Justificările Ministerului de Externe, condus astăzi de controversatul Lazăr Comănescu, nu prea stau în picioare. A invoca excepții, în condițiile în care Finlanda, o altă țară UE, a refuzat prezența lui Serghei Nariskin, Președintele Dumei de Stat, în această vară, la Adunarea Parlamentară a OSCE (un eveniment mult mai important decât cel de la București, după cum remarcă europarlamentarul Cristian Preda), e o dovadă de stângăcie a explicațiilor.

Nu e mai puțin adevărat că multe din țările puternice din clubul european, confruntate cu provocări cărora nu le pot face față, încep să caute prietenia Rusiei. Dar lista de interdicții, impusă după invazia Crimeei, e încă valabilă. Din câte știm, nimic nu s-a schimbat și, la urma urmei, ține de atitudinea fiecărei țări față de Europa, nu de Rusia, cum se raportează la sancțiunile impuse marelui vecin de la Răsărit.

Incidentul ar putea trece relativ neobservat, poate doar cu ceva culoare locală și puțină dispută politică în jurul numelui lui Tăriceanu, dacă nu am avea și alte semnale, de la Bruxelles și de la București, care ar trebui să ne pună pe gânduri.

Materialul integral poate fi citit pe politicscan.ro.

Sursa text: politicscan.ro
Sursa foto: senat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii