Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNTCD tanjeste dupa o alianta

ro

15 Feb, 2008 00:00 854 Marime text
1203024528.jpg

In paralel cu desemnarea candidatilor pentru alegerile locale, conducerea PNTCD Constanta, pregateste si Conferinta judeteana de alegeri a femeilor din partid si incerca sa-si gaseasca aliati.

Lista pretendentilor taranisti la fotoliile de primari s-a largit cu alte doua persoane. Daca in Eforie PNTCD o va sustine pe conferentiarul doctor in economie, Cerasela Cozosi, in comuna Vulturu, primarul in exercitiu, Nicolae Berbec, va incerca obtinerea celui de-al cincelea mandat. Potrivit presedintelui PNTCD Constanta, Tudorel Chesoi, la Cernavoda situatia este mai delicata. Chiar daca au "batut palma cu doua personalitati" din localitate, stabilirea celei ce va fi sustinuta in competitia de detronare a liberalului Gheorghe Hansa necesita atentie. "Nu vrem sa fortam nota, iar apele trebuie sa se limpezeasca astfel incat sa avem o echipa unita la Cernavoda", a mentionat Chesoi, lasand sa se inteleaga ca una dintre persoanele dornice sa candideze este recent venita in filiala, iar nominalizarea ei ar putea crea disensiuni. La Constanta situatia ramane inca neclara. Potrivit presedintelui filialei municipale a partidului, Gheorghe Andrei, exista mai multe nominalizari. Daca unii ar accepta sa-l infrunte pe Mazare, altii mai au nevoie de un timp de gandire si de aceea prefera sa-si pastreze anonimatul.

Pretentiile impiedica aliantele

Cu toate ca in 1996 PNTCD a intins o mana PNL-ului, iar anul trecut cele doua formatiuni au format Polul de centru - dreapta, colaborarea sau sprijinul reciproc sunt teme tabu. "Normal ar fi sa cooperam, iar in localitatile unde una dintre formatiuni are candidati mai buni sa-i sprijinim reciproc", a afirmat presedintele organizatiei municipale PNTCD Constanta, Gheorghe Andrei. Numai ca, cel putin pentru alegerile locale, realizarea unei aliante este dificila avand in vedere faptul ca exista pretentii in ambele tabere. Oarecum deranjati de indiferenta si lipsa de comunicare a liberalilor, taranistii tomitani se "consoleaza" singuri. Ei sustin ca "PNL va primi lovituri din partea tuturor partidelor pentru ca se compromite si risca sa aiba soarta PNTCD-ului".

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii