Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNŢCD s-ar putea reîntoarce în ARD Chesoi are o nouă propunere pentru Chiru

ro

09 Oct, 2012 01:00 2890 Marime text

PNTCD-TudorelChesoi1.jpgDeşi pedeliştii le-au refuzat la negocieri, unul din colegiile de municipiu solicitate, ţărăniştii s-ar putea reîntoarce în Alianţa România Dreaptă (ARD). Cu câteva condiţii însă, susţine preşedintele PNŢCD, Tudorel Chesoi.

Mai exact, săptămâna trecută, preşedintele PNŢCD Constanţa, anunţa într-o conferinţă de presă că formaţiunea pe care o reprezintă se va retrage din alianţa pentru alegerile parlamentare şi vor avea candidaţi independenţi:„Am cerut un colegiu de oraş pentru alegerile parlamentare: 8, 9 sau 10. PNŢCD a fost consecvent la alegerile prezidenţiale, la guvernare, cele două referendumuri... Dar nu ne-am înţeles. PDL refuză să ne acorde, un colegiu de municipiu, chiar dacă noi am fost consecvenţi colaborării cu ei", a declarat Tudorel Chesoi.

Week-end-ul, sfetnic bun pentru ţărănişti

La câteva zile după anunţul retragerii din ARD, ţărăniştii par să-şi fi mai îndulcit tonul şi sunt dispuşi să reia negocierilor de acolo de unde acestea au rămas. „Voi discuta cu preşedintele PDL, Gigi Chiru, avem o nouă ofertă, ori vom primi un Colegiu de municipiu, înţeleg că 10 a rămas cel puţin în acest moment vacant, ori cel puţin două posturi în instituţiile deconcentrate după alegeri în cazul câştigării acestora. Pe noi sincer ne-ar interesa să avem reprezentanţi fie la Agenţia de Mediu, fie la APIA sau Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor.

Cui revin Colegiile din municipiu în ARD

O împărţire preliminară a colegiile din municipiu Constanţa în interiorul ARD, arată că Noua Republică prin Cătălin Anghel ar urma să primească Colegiul 8, Forţa Civică prin Dănuţ Culeţu, Colegiul 9 şi pedelistul Florian Constantin, Colegiul 10. Christian Gigi Chiru va candida pe Colegiul 4 Senat.

Uşi deschise la PDL

ard.jpgChristian Gigi Chiru spune că uşa ARD este deschisă în continuare, fiecărui partener şi este convins că înţelegerile iniţiale se vor lămuri în următoarea perioadă. La nivel naţional, Alianţa România Dreaptă este constituită din Partidul Democrat Liberal, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Forţa Civică şi Noua Republică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantean 09 Oct, 2012 21:35 Chesoi s-a plictisit sa fie doar conslier local din 90 incoace. Si noi ne-am plictisit de ei. Si nu-l vom mai vota nici pe el, nici pe cei care gandesc la fel ca el. Certati-va ca tot nu intrati in parlament, sobolanilor!