Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL şi PMP au votat pentru creşterea alocaţiilor pentru copii la 200 de lei. PSD, ALDE şi USR au votat împotrivă!

ro

20 Sep, 2017 00:00 6482 Marime text
Camera Deputaţilor a respins propunerea legislativă iniţiată de PNL privind majorarea la 200 de lei a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii.
 
Comisia pentru muncă a propus respingerea iniţiativei legislative pentru modificarea art. 3, alin. (1) din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, „întrucât măsurile propuse implică cheltuieli bugetare suplimentare, iar iniţiatorii nu precizează sursele financiare necesare“.
 
În favoarea majorării alocaţiei de stat au votat reprezentanţii PNL şi ai PMP, iar împotrivă, parlamentarii de la PSD, ALDE şi UDMR. USR nu a susţinut acest proiect, însă reprezentanţii săi au declarat că sunt de acord cu majorarea alocaţiei pentru copii. Propunerea legislativă a fost respinsă anterior şi de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

84 de lei - 18,8 euro, alocaţia de stat în România 

În România, 18,8 euro pe lună reprezintă cei 84 de lei alocaţi copiilor de peste doi ani. Potrivit barometrului Eurostat, în 2015, în Italia, de exemplu, alocaţia lunară ajungea la 258 de euro pe lună, iar în Suedia, alocaţiile variau între 120 de euro şi 218 euro pe copil, în funcţie de numărul de copii din familie.
 
În Marea Britanie, există o alocaţie standard, care reprezintă aproximativ 100 de euro pentru primul copil şi câte 65 de euro pentru ceilalţi copii. În Irlanda, alocaţia pentru fiecare copil este de 130 de euro (în cazul primilor trei născuţi) şi de 140 de euro de la al patrulea copil în sus. În Olanda, alocaţia standard pentru copii creşte odată cu vârsta copilului şi se acordă trimestrial, ajungând până la 273 de euro.
 
Germania plătea câte 164 de euro pentru primul copil şi până la 170 de euro pentru al treilea, iar în Finlanda, alocaţia pentru primul copil ajungea la 104 euro pe lună şi atingea 189 de euro pentru al cincilea copil.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii