Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„PNL Mangalia a eliminat calul troian PSD", afirma Viorel Oleniuc

ro

15 Jan, 2009 03:12 2399 Marime text
pnl_oleniuc.jpgDescins „în teritoriu" la Mangalia, în cursul serii de marţi, 13 ianuarie, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a avut o întâlnire de câteva ore cu membrii liberali din localitate. În cadrul şedinţei, care este prima, în tot judeţul, dintr-o serie de astfel de întâlniri, au fost discutate rezultatele alegerilor locale şi parlamentare, s-a analizat modul în care s-au desfăşurat aceste alegeri şi au fost punctate principalele deficienţe din cele două campanii. 

„Am stabilit şi o serie de măsuri menite să sporească eficienţa partidului faţă de electoratul nostru, în situaţia noastră, de opoziţie faţă de PSD şi PD-L", afirmă liderul PNL Mangalia, Viorel Oleniuc. „În judeţ, Mangalia a fost, la alegerile parlamentare, uşor sub medie, însă pe „linia" anilor precedenţi. Rezultate mult mai bune - de două ori faţă de parlamentare - am avut în vară, la alegerile locale. Este însă evident un lucru: PNL Mangalia se va afla într-o opoziţie constructivă, dar clară faţă de adversarii săi politici şi, în special, faţă de PSD".

Viorel Oleniuc a mai precizat că filiala nu va face niciodată o alianţă şi nici nu va semna un protocol de colaborare cu niciun partid, decât în mod „punctual", pentru anumite proiecte pe care doreşte să le promoveze pentru cetăţeni şi pentru normalizarea vieţii politice la Mangalia. Însă, nicio astfel de negociere nu se va face decât de pe „picior de egalitate" cu formaţiunile respective.

Liberalii nu vor susţine un candidat PSD la fotoliul de viceprimar

Una dintre cele mai spinoase probleme ale Mangaliei, lipsa unui viceprimar, a fost, de asemenea, pusă în discuţie la întâlnirea de marţi, alături de cea a unor neînţelegeri interne din PNL: „A fost vorba despre o problemă aprins discutată, o situaţie creată artificial pentru destabilizarea Biroului Permanent Local şi a organizaţiei, în general. PSD Mangalia a încercat să introducă în rândul nostru un cal troian, care, în cele din urmă s-a dovedit a fi o gloabă, însoţită de un grăjdar", a  concluzionat Viorel Oleniuc, fără însă să dorească să precizeze cine este „calul" şi cine „grăjdarul".

Trebuie însă menţionat faptul că, la finele anului trecut, BPL al PNL Mangalia îl excludea, pentru un an de zile, din rândurile sale pe Mircea Diaconu, director general al SC Neptun-Olimp, motivul invocat fiind acela de „destabilizare a organizaţiei locale". În acelaşi timp, primea un avertisment şi Gabriel Banu, fost secretar al partidului.

În fine, se pare că liberalii nu se vor agăţa de funcţia de viceprimar al Mangaliei, după ce aceştia mai au încă gustul amar al încălcării protocolului PNL-PSD, încheiat în primăvară. În luna octombrie, Viorel Oleniuc îşi înainta demisia din postul de viceprimar, primit în urma susţinerii la primărie a actualului edil, Mihai Claudiu Tusac, arătând că atribuţiile de pe fişa postului său au fost pur... decorative. Aşa se face că, la o proximă şedinţă, în care postul de viceprimar va figura pe ordinea de zi, liberalii vor susţine candidatul propus, oricare altul decât cel PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vasile 15 Jan, 2009 09:18 ANGHEL VICEPRIMAR !!! FUNAR PRIMAR LA CLUJ !!!! TRAIASCA PRM
  • GOGU 15 Jan, 2009 09:15 Dr. Viorel Oleniuc este un om excelent . Din aceasta cauza compenseaza prostia si rautatea celorlalti penelisti . Din pacate singura atributie a fost cea cu igienizarea toaletelor . Probabil Dl . primar s a gandit ca il va prinde cineva cand se apleaca dupa sapun.