Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pleacă din PNL? Senatorul Chiţac, prins între moţiuni - nu se regăseşte nici în moţiunea lui Buşoi, nici în cea a lui Orban

ro

13 Jun, 2017 00:00 2315 Marime text
Senatorul - nu se ştie pentru câtă vreme încă - PNL Vergil Chiţac nu are încă nicio opţiune pentru Congresul din 17 iunie, când liberalii trebuie să-şi aleagă noul preşedinte.
 
Chiţac spune că a citit ambele moţiuni ale candidaţilor la preşedinţia PNL, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, dar nu înţelege cum cei doi îşi pot pune în practică promisiunile electorale, de vreme ce în interiorul partidului se întâmplă de ceva vreme lucruri pe care nimeni nu vrea să le trateze serios.
 
Primul reproş al lui Chiţac se îndreaptă către secretarul general al PNL, Cristian Buşoi, care, de mai bine de două luni, întârzie să dea curs unei solicitări venite din teritoriu şi care priveşte modul în care au fost organizate alegerile la nivelul organizaţiei municipale a PNL Constanţa. „Din acest motiv, e limpede că nu pot opta pentru domnul Buşoi“, spune senatorul, care pare că se îndreaptă spre o independenţă politică forţată de împrejurări. „Nu plec nici la PSD, nici la ALDE, sunt nişte scorneli. Dar ce, nu vă gândiţi că nu aş putea să-mi continui mandatul, independent fiind. Încă mai cântăresc“, a adăugat Chiţac.
 
Orban, ultima „instanţă“? Se vede treaba că lucrurile nu stau chiar aşa. „Orice membru de partid trebuie să lupte în interiorul partidului pentru drepturile sale, eu nu sunt de acord cu calea aleasă de senatorul Chiţac“, a spus Orban, pe 29 mai, la Constanţa, în timp ce preşedintele Bogdan Huţucă a vorbit despre liberali care aduc deservicii partidului: „Eu sunt deschis să colaborez şi să mă sfătuiesc atât cu noul birou, cât şi cu cei care nu mai sunt acum în funcţii. Eu am dat acest semnal, din păcate avem şi colegi care nu înţeleg şi creează, prin declaraţii sau fapte, prejudicii de imagine partidului“, a spus preşedintele PNL Constanţa.
 
Prin urmare, deşi încă mai aşteaptă o rezolvare din interior, Chiţac îi reproşează şi lui Orban că a făcut declaraţii fără să se intereseze despre situaţia creată la Constanţa. Cu alte cuvinte, senatorul nu prea pare să mai aibă vreo şansă să ajungă la un consens intern şi, cel mai probabil, va face un pas lateral din partid. Congresul în sine poate fi însă un sfetnic bun!

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii