Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plagiat în Consiliul Local?! Mihai Petre - „Ideile de bază a trei proiecte de hotărâre se regăsesc în programul «Restart Constanţa»“

ro

21 Apr, 2016 00:00 4400 Marime text

 
Mihai Petre, candidat independent la alegerile locale din Constanţa, spune că 75% dintre proiectele de hotărâre supuse, vineri, votului aleşilor locali sunt inspirate din programul său electoral, „Restart Constanţa“.
 

„Am luat act de preluarea şi aplicarea unei părţi a programului de guvernare locală «Restart Constanţa» de către viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. În cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal programate a se desfăşura vineri, 22 aprilie a.c., ideile de bază a trei dintre cele patru proiecte de hotărâre ce vor fi supuse aprobării consilierilor municipali se regăsesc în programul «Restart Constanţa», doar formularea utilizată în convocator este diferită“, este de părere independentul Mihai Petre.

 
Acesta arată, punctual, care sunt cele trei proiecte care ar avea corespondent în programul său, „Restart Constanţa“. Despre proiectul de hotărâre ce vizează aprobarea regulamentului privind organizarea şi funcţionarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Constanţa, Mihai Petre consideră că are aceleaşi axe, pe care el le-a descris în programul său la capitolul „Economie, nu interese; turism, nu kitsch (subcapitolul Economie, nu interese)“, punctul 11: „Toate pieţele vor fi modernizate şi vor funcţiona după un regulament intern, care va fi elaborat în parteneriat cu producătorii. Taxa pe tarabă va fi stabilită numai după consultarea cu aceştia, modelul de tonete/tarabe va fi unitar, stabilit printr-un concurs de proiecte“.
 
Şi proiectul de hotărâre ce vizează aprobarea regulamentului privind organizarea şi funcţionarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă ar fi inspirat din acelaşi capitol, punctele 13 şi 14: „Satul de Vacanţă va fi reamenajat şi va deveni un veritabil şi civilizat parc de distracţii pentru turişti. Comerţul ambulant şi activităţile de tip alimentar derulate pe domeniul public vor fi riguros reglementate; vor fi amplasate aparate noi, moderne, cu scop distractiv etc.; faleza care traversează staţiunea Mamaia va îmbina promenada cu derularea unui comerţ civilizat (nu bazarul de astăzi), pe segmente diversificate (suvenirurile româneşti vor fi centrul de greutate; nu va fi permisă amplasarea decât a maximum trei modele de tonete, stabilite în urma unui concurs tematic; activităţile de tip alimentar vor fi limitate)“.


 
Ultimul, dar nu cel din urmă proiect de hotărâre care ar aduce izbitor cu unul dintre capitolele programului său, capitolul intitulat „Infrastructură raţională, nu haos; siguranţă, nu infracţionalitate“, punctul 25, vizează aprobarea regulamentului privind organizarea şi funcţionarea teraselor de alimentaţie publică. „Toate activităţile comerciale de pe domeniul public vor fi riguros reglementate. Civilizaţie, modern, urban vor fi cuvintele de ordine. De pildă, în cazul comerţului prin sistemul tonete/tarabe, nu vor fi premise decât maximum trei modele de tonete/tarabe şi numai anumite activităţi economice, în funcţie de zonele din oraş unde va fi aprobată amplasarea acestora (în general, unde nu sunt pieţe, magazine alimentare şi supermarketuri)“, se arată în proiectul său, „Restart Constanţa“.
 

„Mă bucur să constat că programul «Restart Constanţa» serveşte drept sursă de inspiraţie candidaţilor la funcţia de primar al municipiului Constanţa, inclusiv primarului în exerciţiu.  Acest lucru arată că, pe lângă nenumăraţii candidaţi, oraşul are un singur program de guvernare locală coerent - «Restart Constanţa», este de părere Mihai Petre.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii