Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 81 de milioane de lei pentru Podul rutier peste Canalul Dunare Marea - Neagra

ro

09 Jul, 2010 02:59 1153 Marime text
După ce în urmă cu câteva zile, conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, împreună cu secretarul de stat Marin Anton, a inaugurat lucrările la Podul Rutier care va traversa Canalul Dunăre - Marea Neagră, ieri a fost publicat şi anunţul de atribuire a contractului de realizare a obiectivului şi a lucrărilor aferente infrastructurii rutiere şi de acces.

Anunţul de atribuire apare la aproape un an de când a fost publicat anunţul de participare, pe 5 august 2009.

Aşa cum aminteam în materialul de la inaugurarea lucrărilor, câştigătorul licitaţiei a fost desemnat SC Apolodor Com Impex SRL, din Bucureşti, care a fost ales din totalul de 11 firme participante la licitaţie. Contractul a fost atribuit pentru 81.618.171,58 de lei, fără TVA, suma maximă pe care autoritatea contractantă era dispusă să o achite fiind de 96.542.500 de lei, fără TVA.

În anunţul de atribuire este menţionat faptul că acest contractul este legat de Programul Operaţional Sectorial în Transporturi 2007 - 2013.

De pe lista lucrărilor pe care societatea s-a obligat să le facă prin acest contract fac parte: execuţia propriu-zisă a podului, viaducte de acces, drumuri de acces spre port, conexiunea cu varianta de ocolire a municipiului Constanţa, pasaj de trecere la nivel cu calea ferată, parcări, clădiri, acces porţile 7 şi 10, dar şi mutări de instalaţii.

Apolodor Com Impex SRL este patronată de Constanţa Ouatu, iar administrator este Radu Octavian Ouatu, cel care a fost prezent la inaugurarea lucrărilor.

Aşa cum a declarat secretarul de stat în ministerul transporturilor, Marin Anton, valoarea totală a lucrării se ridică 35 de milioane de euro, dintre care 24 de milioane sunt pentru podul propriu-zis, iar diferenţa urmează a fi folosită pentru realizarea conexiunii cu varianta de ocolire a Constanţei. Termenul de finalizare este de 11 luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii