Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru Gheorghe Dragomir, politicianul primează? „Profesorul Dumitraşcu, DA, politicianul, NU!”

ro

01 Apr, 2016 00:00 3992 Marime text
Inevitabil, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Gheorghe Dragomir, a trebuit să explice presei situaţia penibilă generată de colegii săi de partid din Consiliul Local Municipal Constanţa în ceea ce priveşte acordarea titlului de cetăţean de onoare al urbei profesorului universitar doctor Gheorghe Dumitraşcu.
 
Liderul PNL şi-a exprimat un punct de vedere personal prin care nu a făcut altceva decât să arunce întreaga vină pentru situaţia creată miercuri în şedinţa CLM Constanţa pe adversarul politic - reprezentanţii PSD. „Hotărârile în CLM Constanţa au fost luate, întotdeauna, doar cu voinţa PSD. Au votat ce au vrut, când au vrut. Dacă patru voturi PNL de ieri (n.r. 30 martie) au încurcat socotelile PSD-ului de la municipiul Constanţa? Mă îndoiesc… Cine l-a făcut să vină degeaba pe domnul Dumitraşcu la acea şedinţă? Cine nu a convocat consilierii astfel încât să aibă majoritatea? Cine a votat din partea PSD împotriva acestui proiect de hotărâre? Cine a fost cel care a dorit să creeze un subiect de discuţie şi dispută, să mai amâne, plângând uşor, aşa, ca domnul Băsescu, când e nevoie, ca să impresioneze eventual foştii elevi, studenţi, cei care pot fi sensibilizaţi cu un subiect… fals”, a fost părerea preşedintelui organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.
 
În opinia sa, dacă într-adevăr liderul PSD din CLM şi Primărie, Decebal Făgădău, şi colegii săi doreau, proiectul respectiv trecea. Dragomir a susţinut că acei patru consilieri municipali PNL au votat „dintr-un considerent pur politic”. „A fost un vot politic. De ce? Simplu. Aşa au privit. Nu au avut consultări pe această temă în Biroul Politic Municipal”, a adăugat liderul liberal.
 
Personal, deputatul Gheorghe Dragomir a recunoscut că îl respectă ca om şi ca profesor pe Gheorghe Dumitraşcu, dar a lăsat să se înţeleagă că nu poate trece cu vederea declaraţiile politice ale fostului senator PDSR. „Tot respectul pentru profesorul Gheorghe Dumitraşcu, pentru activitatea sa didactică, pentru ceea ce a reprezentat dumnealui în şcoala constănţeană şi pentru ceea ce a scris. Dar nu poţi despărţi omul politic de profesor. A avut multe atacuri la adresa PNL din anii '90 încoace. Şi nu doar vizavi de PNL, ci vizavi de NATO, de rege… Comportamentul politic şi declarativ a contat. Nu am ştiut de subiect. Nu PNL a propus proiectul, deci PSD trebuia să îşi asigure majoritatea. A fost doar o atitudine politică ce nu a fost discutată în prealabil. Profesorul Dumitraşcu merita să fie cetăţean de onoare, omul politic, nu. Propunerea din nou a proiectului va presupune discuții în prealabil”, a mai spus Dragomir.
 
În presă au apărut opinii potrivit cărora cel care ar fi determinat votul negativ al consilierilor PNL, şi astfel profesorul universitar doctor Gheorghe Dumitraşcu nu a putut primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, ar fi fost senatorul liberal Puiu Haşotti. Acesta se afla, ieri, în sediul partidului, pe parcursul conferinţei de presă susţinute de Dragomir, dar a preferat să nu dea ochii cu jurnaliştii, care, cu siguranţă, l-ar fi luat la întrebări.

Citeşte şi

Lecţia lui Dumitraşcu! Lecţia lui Făgădău!
PNL manipulează grosolan. Profesorul nu a fost colaborator al Securităţii (galerie foto+document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii