Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe funcţii şi după ieşirea de la guvernare, chiar dacă „PSD dispreţuieşte electoratul“ Liberalii conduc în continuare deconcentratele din Constanţa

ro

15 Apr, 2014 00:00 2140 Marime text
Deşi era de aşteptat ca, odată cu ieşirea PNL de la guvernare, liberalii să „zboare“ de la conducerea instituţiilor deconcentrate constănţene, mulţi dintre ei se află şi acum pe funcţie. Ceea ce confirmă, se pare, ipoteza potrivit căreia PSD Constanţa nu mai pune mare preţ pe aceste fotolii. Pe de altă parte, liberalii au făcut, cu această ocazie, dovada clară a faptului că se agaţă de funcţii în care au fost numiţi pe considerente politice, chiar dacă, e drept, ei invocă promovarea unor concursuri.

Autoritatea Navală Română (ANR), pentru şefia căreia se vehicula, la un moment dat, numele consilierului local PSD Valentin Pîrvulescu, a fost condusă, până ieri, de liberalul Mihai Andrei. De altfel, acesta din urmă a şi declarat, imediat după ieşirea PNL de la guvernare, că nu are de gând să demisioneze din funcţie. Liberalul a fost, se pare, demis.
ANR nu este însă o instituţie oarecare, mai ales dacă ţinem cont de scandalul internaţional în care Autoritatea este implicată după cedarea pavilionului maritim românesc.

Şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate este condusă în continuare de un liberal. Este vorba despre Dragoş Poteleanu. Până la acest moment, social-democraţii tomitani n-au dat semne că ar intenţiona să efectueze schimbări la conducerea instituţiei.
În seria deconcentratelor „cârmuite“ şi acum de liberali, se înscrie şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa. De la căderea Guvernului Boc şi până în prezent, DJST este condusă de Claudiu Teliceanu.
Şi Paul Ilicenco ocupă în continuare funcţia în care liberalii l-au numit, anume cea de vicepreşedinte al Daewoo Mangalia.
Fostul consilier judeţean PNL Sorin Ciutureanu se află încă la conducerea Oil Terminal. Nici pentru această structură partidele care asigură guvernarea nu au vehiculat, cel puţin până la acest moment, vreun nume.

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale este condus şi acum de liberalul Ovidiu Cupşa. În aceeaşi situaţie se află Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, la şefia căruia a revenit, după demisia impusă din funcţia de prefect, liberalul Eugen Bola.
Nu mai puţin important, şi în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, instituţie condusă de Valeriu Ionescu, au rămas directori liberali în funcţii. Este vorba despre Ciprian Hanganu, director coordonator, şi Maria Neagru, şef la Sucursala Energetică Port.
Fost prefect al judeţului Constanţa pe timpul guvernării USL, Bogdan Huţucă este şi acum director al Direcţiei Legislaţie Cod Fiscal din Ministerul Finanţelor Publice. Huţucă este detaşat în această funcţie, iar detaşarea expiră pe data de 30 iunie. După ce nu va mai ocupa această funcţie centrală, Bogdan Huţucă va reveni în fotoliul de şef al Administraţiei Finanţelor Publice Constanţa.

Game over

Singurii directori liberali constănţeni care nu se mai află în prezent pe funcţii de conducere sunt Carmen Răducu şi Constantin Matei. Detaşarea lui Carmen Răducu la conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa a expirat, iar liberala s-a întors în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.
În ceea ce-l priveşte pe Constantin Matei, fost director general al CNAPMC, acesta şi-a depus demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor în aceeaşi zi cu fostul ministru al Transporturilor, liberala Ramona Mănescu.
Spre deosebire de schimbările de „gardă“ operate în trecut de partidele politice, e curios faptul că PSD Constanţa menţine în funcţie oamenii numiţi de PNL. La fel de curios e şi faptul că aceştia din urmă nu fac niciun gest din care să reiasă că ar intenţiona să se retragă. Asta înseamnă, oare, că aprobă tacit politica Guvernului Ponta? Altminteri, PNL Constanţa trimite constant către presă comunicate în care scrie că „PSD dispreţuieşte electoratul“, în vreme ce „PNL e singurul partid interesat de agenda cetăţeanului“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii