Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe cine mai are de schimbat Nemirschi?

ro

12 Feb, 2009 02:46 2123 Marime text
Nemirschi_Nicolae7.jpgDupă ce, în urmă cu două zile, la bursa zvonurilor, se „tranzacţiona" schimbarea din funcţie a actualului guvernator al Deltei Dunării, jurnalistul Liviu Mihaiu, dintre cele nouă unităţi subordonate Ministerului Mediului, implicit ministrului Nemirschi, au mai rămas de înlocuit din funcţie patru directori.

Potrivit legii, numirea în funcţiile de conducere ale unităţilor subordonate sau coordonate se face prin decizie a premierului, la propunerea ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi.
Chiar de la începutul anului, Nicolae Nemirschi a început să-i debarce de la fotoliul instituţiilor pe care le are în mână pe cei care nu mai corespundeau coloraturii politice a noii guvernări. Ultima „achiziţie" a ministerului este Silvian Ionescu, pus în fruntea Gărzii Naţionale de Mediu, adus la şefie după ce Nemirschi i-a solicitat premierului Emil Boc schimbarea. Acesta a mai ocupat funcţia în perioada 2004 - februarie 2007, după care a fost înlocuit de liberalul comisar-şef Gheorghe Constantin Rusu. Şi la conducerea Administraţiei Naţionale Apele Române, la sfârşitul lunii ianuarie, Nemirschi l-a numit pe unul dintre oamenii de încredere ai baronului de Vrancea, Marian Oprişan, din aceeaşi tagmă a baronilor din care face parte şi Nicuşor Constantinescu, fostul şef al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, Vasile Pintilie. Excepţia democrat-liberală de la regula Nemirschi a fost numirea lui Vlad Marcoci în funcţia de preşedinte al Administraţiei Fondului de Mediu.

Nicolaev şi Ştiucă ar putea rămâne

Scaunul se mişcă din ce în ce mai rău şi la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, unde, din 29 mai 2007, a fost numit în funcţie, de primul ministru Călin Popescu Tăriceanu, Nagy Zoltan Levente. Şi aici, Nemirschi trebuie să găsească omul potrivit să ocupe noua funcţie. Şi la Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Protejarea Mediului, directorul Neculai Mihăilescu, instalat în funcţie din iunie 2006, ar putea fi schimbat de primul ministru, la propunerea lui Nemirschi. În ceea ce priveşte pe ceilalţi doi şefi de institute, regula schimbării conducerii după vântul guvernării nu funcţionează. După cum ne-au relatat surse din cadrul celor două institute vizate, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Marină „Grigore Antipa" şi Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare „Delta Dunării", directorii Simion Nicolaev şi Romulus Ştiucă sunt în funcţii din 1990, respectiv 1993. Pare greu de crezut că cei doi directori, bine ancoraţi în realitatea cotidiană a instituţiilor lor, vor face locul unor noi personaje.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • caraorman 12 Feb, 2009 14:03 Stiuca nu poate fi schimbat de Nemirschi ca nu el il finanteaza. carevasazica INCDDD nu este in structura Ministerului Mediului. asa ca sa stiti!
  • IULIANA 12 Feb, 2009 09:10 MARE PRUDENTA IN A SCHIMBA, NUMI, DE DRAGUL SCHIMBARII,SUNT OAMENI DEDICATI PROFESIILOR LOR,OAMENI CARE TREBUIE LASATI SA-SI DUCA LA BUN SFARSIT PROIECTELE INCEPUTE,SUNT OAMENI CARE AU DEPUS SUFLET IN INSTITUTIILE RESPECTIVE,SUNT OAMENI CE AU STUDII DE SPECIALITATE,CURSURI POST UNIVERSITARE.NU II SCHIMBATI NUMAI DE DRAGUL DE A VA PUNE OAMENI FIDELI PARTIDULUI.MARE GRESEALA FACETI.NU POLITIZATI CHIAR TOATE INSTITUTIILE TARII.GANDITI DE SAPTE ORI INAINE TE FACE O SCHIMBARE.