Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL şi PNL s-au opus formării Consiliului Local Murfatlar PSD-ul vrea să aducă UDTTMR-ul pentru a face pace

ro

30 Jun, 2012 02:57 1671 Marime text
Formarea noului Consiliu Local Murfatlar nu a fost validată ieri din cauza opoziţiei vehemente manifestate de consilierii PDL şi PNL.

Primarul oraşului Murfatlar, social-democratul Valentin Saghiu, a explicat ieri că pe plan local s-a format o alianţă tacită între PNL şi PDL. Şeful autorităţii locale a mai mărturisit că membrii celor două partide au părăsit ieri şedinţa de constituire a noului Consiliu Local din cauza unor neînţelegeri. „Consilierii PDL şi PNL nu au vrut să întrunim majoritatea. Ei vor să facă opoziţie. Luni am programat o nouă şedinţă de constituire a Consiliului Local. Week-end-ul va fi un sfetnic bun. Vom avea două zile în care vom putea negocia, pentru ca luni să se formeze noul Consiliu Local şi să fie ales viceprimarul", a declarat primarul social-democrat Valentin Saghiu.

Disputa a pornit de la alegerea viceprimarului

Şeful autorităţii locale susţine că au existat discuţii în contradictoriu în privinţa alegerii noului viceprimar. Astfel, în timp ce PDL şi PNL susţin candidatura fostului primar, democrat-liberalul Gheorghe Cojocaru, pentru funcţia de viceprimar, PSD-ul l-a propus ieri pentru funcţia de viceprimar pe social-democratul Nicolae Crivineanu, de asemenea fost primar al oraşului. „Propunerea lor pentru viceprimar (n.r. a PNL-ului şi PDL-ului) nu a fost la fel de transparentă ca a noastră, le-am expus părerea noastră în această privinţă, iar consilierii celor două partide au decis să se opună validării Consiliului Local şi numirii viceprimarului", a menţionat şeful autorităţii locale. Valentin Saghiu a mai precizat că PSD-ul este dispus să renunţe la candidatura lui Crivineau pentru funcţia de viceprimar, dată fiind opoziţia întâmpinată. Şeful autorităţii locale a declarat în acest context că varianta PSD pentru funcţia de viceprimar va fi aleasă cel mai probabil din rândul UDTTMR. „Ne gândim să propunem candidatura unui viceprimar UDTTMR. Având în vedere că suntem un oraş cu foarte mulţi locuitori de etnie turcă, suntem de părere că aceasta ar fi o variantă care ar putea mulţumi pe toată lumea", a punctat primarul. Menţionăm că în Consiliul Local Murfatlar era vehiculată candidatura lui Mustafa Belghin, de la UDTTMR. Ca atare, cel mai probabil Mustafa Belghin va fi varianta PSD pentru funcţia de viceprimar. Primarul Valentin Saghiu a susţinut şi că, în cadrul negocierilor, va propune celor de la PNL să vină şi ei cu propriul candidat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii