Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L propune organizarea de alegeri in zi lucratoare

ro

15 Apr, 2009 22:07 961 Marime text
Propunerea legislativă aparţine unui număr de nouă deputaţi PD-L. 

Democrat-liberalii propun ca alegerile locale, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale să se desfăşoare într-o zi lucrătoare, marţi sau miercuri, care nu este aşezată lângă zile libere de drept sau parţial lucrătoare.
Potrivit iniţiativei legislative a PD-L, ziua alegerilor ar deveni zi liberă pentru toţi cetăţenii care participă la vot, dar ar fi plătită de angajator în regim de zi lucrătoare obişnuită. Proiectul PD-L prevede că cei care nu doresc să-şi exprime votul îşi vor desfăşura activitatea în mod obişnuit. Angajatul îşi va justifica ziua liberă primită prin prezentarea cărţii de identitate, paşaportului sau buletinului de identitate, ştampilate cu „Votat" şi cu semnătura preşedintelui secţiei de votare. Prevederea se aplică şi studenţilor, care astfel îşi vor motiva absenţele din ziua votului. Democrat-liberalii consideră că, prin stabilirea zilei de vot în zi nelucrătoare, „ o mare parte din cetăţeni au trecut votul în planul secund faţă de alte preocupări". Ei cred că prin fixarea votului într-o zi lucrătoare de la mijlocul săptămânii, se va îmbunătăţi prezenţa la vot. 

Propunerea poartă semnătura deputaţilor PD-L: Valeriu Tabără, Mircia Giurgiu, Ştefan Drăgulescu, Alin Popoviciu, Daniel Buda, Ioan Oltean, Mircea Toader, Gheorghe Ciobanu şi Marius Dugulescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii