Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul România Mare vrea să intre din nou în Parlament. La Constanţa ar putea candida profesorul Ion Coja

ro

03 Oct, 2016 00:00 3146 Marime text
 

La 25 de ani de la înfiinţare, Partidul România Mare s-a relansat. Formaţiunea politică promite să vină cu un suflu nou şi cu o echipă tânără care să aducă din nou PRM-ul în Parlamentul României. Pentru acest lucru se va bate chiar Lidia Vadim Tudor, fiica lui Corneliu Vadim Tudor, fondatorul partidului. Ea va candida pe listele formaţiunii politice pentru un post în Camera Deputaţilor.
 
PRM promite să nu se abată de la doctrina consacrată, însă va milita pentru un naţionalism mai moderat. Partidul România Mare vrea să intre din nou în Parlament. Partidul nu se va abate de la doctrina promovată de Corneliu Vadim Tudor, dar vor fi câteva schimbări. Noua viziune a partidului a fost prezentată la sfârşitul săptămânii în cadrul Consiliului Naţional al PRM. Aici au fost prezenţi cei mai noi membri ai partidului, dar şi cei mai vechi. PRM a fost înfiinţat în 1991 de Corneliu Vadim Tudor, iar doctrina PRM este de centru-stânga.

Coja a mai fost senator de Constanţa în perioada 1992-1996 din partea PDAR

Preşedintele PRM Constanţa, Radu Comănici, a declarat că filiala de la malul mării va lua şi ea startul alegerilor parlamentare. „Deocamdată, listele nu au fost aprobate de Biroul Permanent Central, însă, în premieră, pot să vă spun că este posibil să-l avem pe liste la Constanţa pe profesorul Ion Coja”, a precizat Comănici.
 
Ion Coja s-a născut la Constanța, pe 22 octombrie 1942. În 1960, absolvă Liceul „Mircea cel Bătrân”. Mai târziu, termină, la București, Facultatea de Litere, în 1965, și este numit asistent la Catedra de Lingvistică generală, la recomandarea și insistențele lui Alexandru Graur. Ion Coja a fost ales prim-vicepreședinte al PDAR în anul 1995 și desemnat candidat al PDAR pentru alegerile prezidențiale din 1996. În perioada 1992-1996 a fost senator de Constanța, din partea PDAR. A înființat „Liga pentru Combaterea Anti-Românismului” (LICAR), ca reacție la acuzele că românii au participat la Holocaust. În octombrie 2009, Ion Coja și-a depus candidatura la Biroul Electoral Central. Candidatura i-a fost respinsă pe motivul unor nereguli în listele cu susținători. Coja a publicat o serie de romane și piese de teatru. În 1979, primește premiul Academiei Române pentru piesa de teatru „Credința”.

Sursa foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii