Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parohia Mihai Viteazu cheamă primăria în instanţă

ro

25 Jan, 2013 20:00 3257 Marime text

08_parohie_-_Mihai_Viteazu_sediu_primarie_02.jpgParohia Mihai Viteazu cu hramul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie solicită Judecătoriei Constanţa dreptul la proprietate.

Parohia din Mihai Viteazu face această solicitare în calitate de reclamant, comuna Mihai Viteazu, prin primarul Gheorghe Grameni, fiind pârât în cadrul acestui proces.

Cauza se va judeca în data de 5 februarie, la ora 8.30.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş, a precizat că parohia din Mihai Viteazu doreşte să devină proprietară pe terenul unde este construită biserica. Este vorba de o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi ce include şi curtea bisericii.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a explicat că biserica a fost construită între anii 1886-1892, iar la acea dată nu se punea problema proprietăţii sau a titlului de proprietate.

Gavrilaş a menţionat că numai în instanţă poate fi obţinut dreptul de proprietate, aceasta fiind procedura standard.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a explicat că pe data de 5 februarie, solicitarea Parohiei din Mihai Viteazu ar trebui să fie soluţionată favorabil. „Cererea s-ar putea soluţiona la primul termen, dacă nu cumva instanţa va solicita şi alte acte doveditoare. În principiu, nu vorbim de o procedură greoaie", a subliniat Călin Gavrilaş.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a precizat că este posibil ca şi alte parohii din judeţ, construite cu mulţi ani în urmă, să nu fie proprietare pe teren şi să se afle în situaţia Parohiei Mihai Viteazu cu hramul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii