Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii renunţă la indemnizaţia de 4.200 de lei Greva parlamentară pe înţelesul deputaţilor USL

ro

31 Jan, 2012 00:00 1790 Marime text
grevaparlamentara-AntonellaMarinescu057.jpgPNL a anunţat că se alătură iniţiativei PSD privind greva parlamentară, deputaţii şi senatorii celor două formaţiuni de opoziţie urmând să nu mai participe la lucrările Legislativului decât în cazuri excepţionale, cum ar fi votul asupra unei eventuale moţiuni de cenzură.

Parlamentarii USL de Constanţa au înţeles fiecare altceva din fotoliul de acasă şi speră că se vor dumiri pe 1 februarie cu ocazia debutului noii sesiuni parlamentare.

Antonella Marinescu: „Mergem în Parlament, dar nu votăm"

Antonella Marinescu, deputat PSD, spune că împreună cu colegii săi vor rămâne cu ochii pe reprezentanţii puterii, însă nu vor participa la vot şi nici nu vor ridica indemnizaţia, „ca să nu se comenteze că vrem să cheltuim aiurea banii statului".

„Cu siguranţă că miercuri vom primi mai multe informaţii, când se vor reuni grupurile parlamentare. Deocamdată, din ce am înţeles, greva parlamentară nu presupune să stăm acasă. Vom merge atât în comisii, cât şi în plen, dar nu vom vota. În schimb, vom rămâne vigilenţi să nu cumva să se introducă cine ştie ce proiect pe vreo listă suplimentară, cum s-a încercat cu Legea Turismului. Cred că există mai multe forme de grevă parlamentară şi, până nu discut cu liderul de grup, nu-mi pot da cu presupusul. Cert este că nu-mi voi încasa indemnizaţia pe perioada grevei, asta înseamnă 4.200 de lei, la care renunţ pentru că nu vreau să fiu acuzată că tai frunză la câini pe banii statului", spune Marinescu.

Mihai Lupu: „Probabil vom lucra mai mult în colegii"

grevaparlamentara-PNLMihaiLupu07.jpgNici liberalii nu au înţeles foarte exact cu ce se va mânca greva parlamentară. Deputatul liberal Mihai Lupu spune că, în orice caz, se va prezenta pe 1 februarie la grupul parlamentar PNL şi, în funcţie de decizia comună a grupului, îşi va organiza activitatea ulterioară. „Probabil că vom lucra mai mult în colegii şi vom fi prezenţi în comisii sau în plen în cazul în care situaţia o va impune. Aşteptăm motivarea Curţii Constituţionale legat de comasarea alegerilor, pentru că nu este exclus ca legea să se întoarcă în Parlament pentru modificări şi va trebui să fim prezenţi", a precizat Mihai Lupu, care, la fel ca şi colega de la PSD, a ţinut să precizeze că pe perioada grevei parlamentare s-a convenit ca toţi deputaţii şi senatorii să renunţe la indemnizaţie. Întrebat ce se va întâmpla cu demisiile în alb pe care liberalii le-au semnat săptămâna trecut, Lupu a mai spus că greva parlamentară reprezintă o nouă formă de protest a opoziţiei faţă de actualul Guvern. „Am optat până la urmă, după ce am analizat toate condiţiile, pentru o renunţare la activităţile Parlamentului, dar nu la o retragere din Parlament. Vom continua să activăm ca parlamentari în teritoriu", a concluzionat Lupu.

„Vor să blocheze Parlamentul"

Reprezentantul puterii, deputatul Maria Stavrositu, spune că prin această grevă parlamentară opoziţia încearcă să blocheze lucrările Parlamentului în încercarea de a forţa organizarea alegerilor anticipate.
Reamintim că parlamentarii opoziţiei au luat în calcul, în ultima perioadă, şi varianta demisiei din Parlament, la care au renunţat în cele din urmă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii