Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panourile lui Mazare

ro

24 Jul, 2008 00:00 1278 Marime text
Atasamente: 1216823787.pdf
1216823605.jpg

Ramasitele afiselor PSD-iste mai pot fi, inca, "admirate" pe acoperisurile anumitor puncte de difuzare a presei din oras

La aproape doua luni de la scrutinul electoral din 1 iunie, panourile electorale PSD-iste inca ies in evidenta, pe la diferite colturi de strada, printre reclamele la produse cosmetice ori cele ale retelelor de telefonie mobila. Dupa batalia castigata, fara prea mari batai de cap, de primarul in exercitiu, Radu Mazare, panourile electorale care i-au batatorit drumul spre victorie mai pot fi, inca, "admirate" in preajma ori chiar pe acoperisurile anumitor puncte de difuzare a presei. Culmea, tocmai pe cele care fac parte dintr-un trust de presa favorizat de actuala administratie locala. Daca afisele celorlalti competitori inscrisi in scrutinul din 1 iunie au fost rapid retrase din peisaj, nu acelasi lucru s-a intamplat cu cele ale liderului tomitan, a treia oara ales. Dupa ce si-a atins scopul, Radu Mazare a considerat de buna cuviinta sa-i puna la treaba pe cei care, cu cateva saptamani inainte, le instalau in punctele cheie ale orasului. Cu scop bine precis... pe care si l-a si atins in realitate. Pana acum doua saptamani, cele care il infatisau pe edil mai puteau fi, inca, observate in cateva zone ale orasului. Uitate ori pentru ca nu le-a venit randul sa fie stranse. Lucrurile, insa, nu au fost rezolvate pana la cel mai mic detaliu si cateva panouri au "sarit" de la curatenie.

"Votezi pentru tine" ca sa fie "Calculatoare pentru elevi"

Printre acestea, se remarca cel din statia de transport in comun de la Capitol, aflat langa chioscul de ziare, prin care cetateanul este indemnat sa mearga la vot pentru ca "Votezi pentru tine" si astfel, administratia "rosie" va da "rechizite si cadouri copiilor". La mica distanta de acesta, pe bulevardul Mamaia, tot in statia de autobuz, un alt panou "troneaza" pe acoperisul altui chiosc de presa, care transmite acelasi indemn la vot. Acesta prezinta pe fundal o sala de calculatoare, semn ca asa va arata viitorul, cu "calculatoare pentru elevi". In zona Delfinariu si la Posta Mare, deasupra acelorasi puncte, "strategice" de altfel, trecatorii pot vedea inca un mesaj transmis de pretendentul, pe atunci, la functia de sef al judetului, Nicusor Constantinescu. Acesta tine sa specifice ca institutia in fruntea careia se afla, a contribuit substantial la programul pentru construirea locuintelor ieftine pentru tineri. "Consiliul Judetean Constanta contribuie financiar la programul de locuinte ieftine", semnat, Constantinescu Nicusor Daniel, presedinte CJC.

"Ma voi tine de cuvant"

Pe langa ramasitele din campania electorala, ceea ce pare de-a dreptul inedit pentru turisti, dar si pentru unii cetateni, sunt mesajele impanzite in intersectii sau pe bulevardele principale din oras, prin care Radu Mazare multumeste alegatorilor pentru decizia pe care au luat-o la 1 iunie creditandu-l cu peste 65% din voturi. "Multumesc pentru increderea acordata. Ma voi tine de cuvant - Radu Stefan Mazare", scria pe panourile din intersectia de la City Park Mall si de pe strada Stefan cel Mare. Pana cand promisiunile din campanie se vor concretiza, nu ne ramane decat sa ne uitam lung la fotografiile uitate in diferite colturi din oras, in speranta ca asa va arata viitorul, cum ni l-au promis cei carora le-am acordat votul.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii