Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Până unde duc încrengăturile „Împăratului" în politică Vezi cine este consilierul local năşit de Cristel (document)

ro

28 Feb, 2011 01:54 3787 Marime text
cap_6.jpgFinul lui Cristel şi-a deschis firmă de publicitate împreună cu Amuraş Tănase, fostul consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu

Veştile despre diferitele grade de rudenie care îi leagă pe politicienii constănţeni de nume dintre cele mai dubioase ale lumii underground sunt deopotrivă interesante, dar înspăimântătoare. De pildă, consilierul local Eldis Nasurla, individ despre care de-a lungul timpului s-a scris că ar fi un apropiat al celebrilor fraţi Vasea, este în fapt „doar" finul renumitului Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel. În prezent închis pentru a doua oară în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă, Cristel - „Împăratul", pentru apropiaţi - a fost condamnat recent de magistraţii Judecătoriei Constanţa la şapte ani de detenţie, pentru plănuirea „jafului secolului".

Nas_Tanase_Amuras.jpgÎn acest context, nu este de trecut cu vederea faptul că informaţia privind legăturile ce-l leagă pe consilierul local din Valu lui Traian de unul dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai lumii underground constănţene a fost făcută publică pe parcursul procesului împotriva lui Cristel, desfăşurat la Judecătoria Constanţa. Prietenii ni-i alegem, dar rudele sunt de la Dumnezeu spune un vechi proverb românesc. Cu alte cuvinte, nu este vina omului pentru ce rude - bune sau rele - are. Cu toate acestea, lucrurile par să se schimbe puţin când vine vorba despre persoanele pe care le alegem să ne năşească. Dintr-un motiv sau altul sau, mai bine zis, din motive numai de ei cunoscute, consilierul local Eldis Nasurla, cetăţean activ în comunitatea din Valu, a ales să devină finul cunoscutului Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, la rândul său membru activ în comunitatea constănţeană, însă în lumea underground, după cum precizează oamenii legii care de-a lungul timpului l-au cercetat în multiple dosare penale, unele finalizate cu trimiterea în judecată.

Nasurla zice că n-a intervenit pentru nimeni

De altfel, după cum se arată în sentinţa Judecătoriei Constanţa - hotărâre prin care Cristel a fost condamnat la şapte ani de închisoare - acesta l-ar fi cunoscut pe Ionuţ Velichea, unul dintre presupuşii săi complici în operaţiunea „jaful secolului", prin intermediul finului său, Eldis Nasurla. „În faza judecăţii, după ce a luat la cunoştinţă de materialul de urmărire penală, inculpatul (nr. Cristian Marian Gheorghiu) a revenit şi a arătat că în mod greşit au reţinut organele de urmărire penală că nu-l cunoaşte pe inculpatul Velichea Ionuţ", s-a consemnat în documentul cu pricina. De asemenea, judecătorii arată în continuare că de fapt, l-ar fi văzut pe acesta în prezenţa lui Severin - Gheorghiţă Ciocârlan în data de 23 iunie 2010, când au discutat despre un furt pe care Ciocârlan şi Velichea erau acuzaţi că l-ar fi comis „la instigarea unui fin de-al inculpatului Gheorghiu Cristian Marian, pe nume Nasurla Eldis". „Cei doi inculpaţi au venit la el acasă în zona Primo cu inculpatul Ifrim Valentin, care i-a luat din localitatea Valu lui Traian, după ce finul său pe nume Nasurla Eldis îi solicitase anterior să discute cu cei doi în legătură cu problema respectivă". Foarte interesant, însuşi consilierul local cu pricina a fost audiat în procesul lui Cristel şi, potrivit instanţei de judecată, acesta ar fi declarat că nu şi-a folosit influenţa pentru a le rezolva problema celor doi, respectiv Velichea şi Ciocârlan, în ciuda susţinerilor lui Cristel.

Partener cu Amuraş

Nu în ultimul rând, este de precizat că numele lui Eldis Nasurla apare pe lista consilierilor locali din Valu lui Traian, astfel cum a fost actualizată pe site-ul instituţiei, la data de 30 iulie 2010. În ceea ce-l priveşte pe Nasurla ar mai fi de adăugat că printre cunoscuţii lui nu se numără numai indivizi gen Cristel, ci şi Amuraş Tănase, fostul consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Anul trecut, cei doi, alături de alte persoane, şi-au deschis o firmă de publicitate, respectiv Digital Pro Imagos SRL Valu lui Traian, obiectul societăţii fiind reprezentat de „activităţi ale agenţiilor de publicitate".

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 28 Feb, 2011 09:19 furau bezina impreuna cu amsini de politie in fata si spatele cisternelor ptr protectie- ce vile si masini de lux au politiastii? valeanu oancea cirlig r? dga ?
  • Activistu 28 Feb, 2011 07:52 Pai in presa la vremea respectiva (cind am fost cenzurat) am spus ca e implicata mafia in scandalu afiselor electorale. Acum ce se mai asteapta o noua campanie? Pe cind arestarile?