Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz a dat 34 de titluri de proprietate locuitorilor din Lanurile

ro

18 Apr, 2011 03:04 1649 Marime text
titluri_proprietate_Claudiu_Palaz02.jpgÎn ciuda scandalului de la mijlocul săptămânii trecute, de la şedinţa de fond funciar în cadrul căreia s-a discutat acordarea unor suprafeţe de teren luate abuziv de stat în perioada comunistă, vineri, prefectul Claudiu Palaz a reuşit să dea locuitorilor din Lanurile 34 de titluri de proprietate. Terenurile cu care sătenii au fost împroprietăriţi au fost luate pe nedrept după anul 1945.

Problema referitoare la suprafeţele de teren pe care sătenii le au de recuperat a fost ridicată de locuitorii din Lanurile în cadrul audienţei pe care prefectul Claudiu-Iorga Palaz a avut-o în urmă cu trei săptămâni în comuna Bărăganu. La acel moment, prefectul le-a promis locuitorilor că va face tot ceea ce-i stă în putinţă să le rezolve problema, cu atât mai mult cu cât la sat lucrul pământului este singura cale de asigurare a unui venit. Problemele sătenilor privind intrarea în posesia terenurilor sunt cauzate de administraţia locală din Bărăganu, care nu a făcut demersurile necesare către Comisia judeţeană de fond funciar pentru ca aceasta să demareze procedurile de intrare în posesie. Reprezentanţii prefecturii au solicitat Comisiei locale Bărăganu documentaţia necesară punerii în aplicare a prevederilor legale, astfel încât în şedinţa din 13 aprilie, Comisia judeţeană pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra pământului a validat punerea în posesie a tuturor celor îndreptăţiţi.

„Celeritatea cu care am acţionat şi pentru care ne-a acuzat Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, este o caracteristică a stilului nostru de lucru, mai ales în ceea ce priveşte legile proprietăţii. Reamintesc faptul că am simplificat procedura de eliberare a ordinului care are ca obiect atribuirea în proprietate a terenurilor aflate în intravilanul localităţilor, că în mai puţin de un an am adus la zi toate problemele de fond funciar şi cele legate de Legea 9 şi că în câteva luni am soluţionat toate problemele legate de exproprieri pentru a crea front de lucru pentru autostradă şi pentru şoseaua de centură", a precizat prefectul. Vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, alături de şefa de la Camera Agricolă Judeţeană Constanţa, Paraschiva Mocănaşu, au provocat un scandal care a avut ca subiect acordarea acestor terenuri sătenilor din Bărăganu. Cei doi l-au acuzat pe prefect că îşi face campanie electorală pe seama acestor titluri de proprietate, susţinând că s-au făcut demersuri într-un termen foarte scurt pentru definitivarea actelor premergătoare acordării acestor titluri, ceea ce, în opinia lor, ar părea suspect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii