Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pagubitii Vectra Construct se pregatesc de miting

ro

31 Aug, 2009 02:09 1600 Marime text
proprietari_locuinte_bloc_vectra_construct_16.jpgMembrii Asociaţiei Păgubiţilor au programat pentru mâine, de la ora 10.00, o acţiune de protest în faţa sediului grupului de firme „Vectra", din strada Despot Vodă nr. 2 Bis

Aceştia protestează împotriva nerespectării prevederilor contractuale de către grupul de firme în cauză şi împotriva nepredării locuinţelor la termenele stabilite iniţial, după ce, în luna februarie, respectiv martie 2009, Vectra Construct şi Vectra Betoane şi Agregate au intrat în procedura de insolvenţă. Cele două societăţi au fost urmate de Vectra Imobiliare, intrată în procedură de insolvenţă în luna iulie.

Chiar dacă conducerile Vectra Construct şi Vectra Imobiliare au inaugurat, în urmă cu mai bine de o săptămână, un centru de informare, membrii Asociaţiei Păgubiţilor nu se lasă păcăliţi şi încearcă, luând în calcul toate variantele posibile, să-şi facă singuri dreptate.

Cotidianul nostru a monitorizat, în fiecare săptămână, acţiunile începute în urmă cu aproape trei luni de către beneficiarii locuinţelor construite de grupul Vectra în zona Energia - Baba Novac. Asta, după ce beneficiarii s-au văzut în imposibilitatea de a-şi mai recupera banii investiţi ori locuinţele plătite, după ce firma Vectra Construct a intrat în insolvenţă. Practic, proprietarii de drept ai locuinţelor din vilele ridicate de Vectra au văzut reunirea într-un grup care să susţină aceleaşi interese, singura metodă de a-şi face cunoscute nemulţumirile.

În urmă cu trei săptămâni, cei 100 de beneficiari ai locuinţelor care s-au alăturat demersului au constituit „Asociaţia Păgubiţilor", în speranţa că este singura modalitate legală de a-şi susţine interesele şi a avea câştig de cauză în cele din urmă.

La doar o săptămână de la intrarea în legalitate a Asociaţiei, probabil ca o metodă de a înăbuşi acţiunile ulterioare ale membrilor acestora, conducerea Vectra a decis că ar fi cazul să vină cu o alternativă prin care să-şi repare imaginea, mult prea şifonată, pe piaţa imobiliară din Constanţa. Pe 20 august, pe strada Ecaterina Varga, a fost inaugurat un centru de informare, unde toţi beneficiarii nemulţumiţi puteau solicita informaţii cu privire la locuinţele plătite deja. Însă, după câteva experienţe pe care unii păgubiţi le-au avut cu cei puşi să ofere informaţii solicitanţilor, s-a dovedit că centrul nu este, cel puţin momentan, atât de eficient precum a pretins iniţial, dezvoltatorul imobiliar.

Se cere ajutorul autorităţilor locale

Prin acţiunea pe care vor să o deruleze mâine beneficiarii locuinţelor Vectra, se doreşte să se atragă atenţia instituţiilor statului, autorităţilor locale şi a tuturor factorilor de decizie ce pot fi implicaţi, membrii Asociaţiei solicitând în acest sens sprijinul pentru deblocarea situaţiei. Marţi dimineaţă, începând de la ora 10.00, până la ora 12.00, peste 50 de nemulţumiţi vor protesta în faţa sediului din strada Despot Vodă nr. 2 bis. Acestora li se vor alătura susţinători şi simpatizanţi, după cum se prezintă într-un comunicat remis de Asociaţia Păgubiţilor, „fără nevoia de mărşăluire". „Adunarea publică se va desfăşura în mod paşnic, civilizat, pe trotuarul din faţa sediului firmelor Vectra, fără să stânjenească transportul în comun sau funcţionarea instituţiilor publice sau private şi nu va continua după ora declarată, adică ora 12.00", se mai arată în comunicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii