Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pace in Consiliul Local Eforie

ro

15 Aug, 2008 00:00 1508 Marime text
1218738778.jpg

Pentru a se evita circul care a caracterizat sedintele Consiliului Local Eforie din ultimele trei luni, un executor judecatoresc s-a deplasat la Eforie, pentru a pune in executare validarea consilierilor PSD, Daniel Stanoiu si Laurentiu.

Desi exista o hotarare irevocabila in acest sens pronuntata de Tribunalul Constanta, validarea celor doi nu s-a putut face la sedinta trecuta, din cauza consilierilor PD-L. Ieri, insa, executorul judecatoresc Vasile Deacu a venit la sedinta CL, iar prezenta sa a deblocat activitatea Consiliului. De mentionat faptul ca reprezentantii PD-L in CL Eforie nu s-au prezentat la sedinta. Cu toate acestea, sapte consilieri au votat pentru validarea in functie a lui Stanoiu si Ursu, acesta fiind primul punct pe ordinea de zi a sedintei. In ambele cazuri, a existat cate o abtinere. "Am vrut sa vin personal la sedinta pentru a le explica celor ce se opun executarii hotararii ce sanctiuni risca", a declarat Vasile Deacu. Dupa validare, Stanoiu si Ursu au depus juramantul si s-a trecut la punctul urmator, respectiv alegerea viceprimarului. Spre ciuda lui Gigi Chiru, care, practic, uzurpase aceasta functie, noul viceprimar este penelistul Robert Serban. Acesta din urma a fost ales in unanimitate, iar victoria i-a fost proclamata in aplauzele cetatenilor prezenti la sedinta. Dupa deblocarea activitatii, a fost votata rectificarea bugetului, iar salvamarii isi vor primi salariile pentru ultimele trei luni. Aceasta devenise o reala problema, in conditiile in care oamenii amenintau cu declansarea grevei. A fost adoptata hotararea privind aprobarea participarii orasului Eforie la Programul pentru Electrificarea Zonelor Deficitare (2007 - 2009). Ulterior, cetatenii prezenti au venit cu sugestii si propuneri privind probleme orasului. La sfarsit, acestia s-au declarat multumiti de modul in care a decurs intalnirea si au afirmat chiar ca reprezentantii PD-L nu ar trebui sa mai fie primiti la sedinte, pentru ca se lucreaza mult mai bine in lipsa lor.

NUP pentru "mita electorala"

Primarul Ovidiu Brailoiu si-a exprimat, insa, speranta ca cei de la PD-L vor veni si ei la treaba. "Am apelat la un executor judecatoresc in momentul in care am vazut ca nici prefectul nu a reusit sa-i convinga pe consilierii PD-L", a declarat acesta. "Ultimele trei-patru luni au fost, pur si simplu, o pierdere de timp, caci era clar ca finalitatea va fi aceeasi", a mai adaugat edilul. Rugat sa comenteze absenta consilierilor PD-L, Brailoiu a spus ca nu se astepta ca acestia sa lipseasca, dar ca, "dupa patru ani in care am lucrat cu ei, astazi am avut parte de momente de liniste". Potrivit declaratiilor primarului, procurorul a pronuntat o rezolutie de neincepere a urmaririi penale in dosarul denunturilor privind presupusa mita electorala, idee vehiculata de consilierii PD-L. Mai mult decat atat, anchetatorii ar fi ajuns la concluzia ca denunturile formulate de oameni ar fi fost dictate de unii consilieri PD-L. In ceea ce priveste neexecutarea hotararii judecatoresti, Brailoiu a precizat ca prefectul a inaintat o plangere in acest sens impotriva celor de la PD-L. Viceprimarul Robert Serban a declarat, la randul sau, ca este pregatit sa inceapa treaba si ca era momentul sa se deblocheze activitatea consiliului. "Asta e problema mea, PD-L-ul la Eforie".

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii