Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ovidiu Brailoiu a revigorat activitatea tinerilor din PSD Eforie

ro

12 May, 2004 00:00 1127 Marime text

Brailoiu considera ca tinerii din Eforie nu au destule posibilitati de petrecere a timpului liber * Candidatul social-democrat la Primaria Eforie, Ovidiu Brailoiu, crede ca poate face ceva pentru imbunatatirea structurii economice a localitatii * In ultimii ani, localitatea Eforie a suferit un fenomen al migratiei catre marile orase

Dupa venirea ca presedinte al organizatiei locale a Partidului Social Democrat Eforie, Ion Ovidiu Brailoiu a reusit sa inchege o puternica organizatie a tineretului social-democrat. Constient ca tinerii reprezinta viitorul, candidatul partidului de guvernamant la Primaria Eforie, Ion Ovidiu Brailoiu, a demarat in aceasta perioada o serie de programe care au rolul de a-i implica mai activ pe membrii tineretului social-democrat in viata comunitatii locale. In acest context, Brailoiu considera ca, la nivel regional, va trebui sa se actioneze pentru stimularea capacitatii competitive a regiunilor si valorificarea potentialului propriu de dezvoltare, prin intarirea capacitatii institutionale de a elabora si pune in aplicare programe si proiecte de dezvoltare pentru imbunatatirea structurii economice regionale. Conform celor declarate de candidatul PSD la Primaria Eforie, prin aceste proiecte pe termen lung se vor urmari diversificarea economiei, expansiunea initiativelor private prin preluarea de catre stat sau comunitati a efortului material necesar demararii unor activitati productive pentru pregatirea terenurilor ramase dupa dezafectarea uneia sau mai multor intreprinderi in cazul platformelor industriale, precum si pentru pornirea de noi activitati destinate industriei si mestesugurilor. Ion Ovidiu Brailoiu a precizat ca pregatirea terenurilor pentru industria turistica trebuie sa constituie o prioritate in dezvoltarea activitatilor de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si de creare a societatii informationale in raport de potentialul si specificul zonelor, in sprijinul economiei acestor zone.

Membrii organizatiei de tineret a PSD Eforie au refacut aspectul Bisericii "Sfantul Ioan Botezatorul" din localitate

Brailoiu considera ca, in acesti ultimi ani, administratia locala nu a acordat o atentie deosebita dezvoltarii economico-sociale a spatiului rural, prin care ar fi trebuit sa se puna in valoare potentialul uman in intentia de a face fata noilor cerinte, respectiv asigurarea accesului populatiei din toate zonele localitatii Eforie la servicii de sanatate si invatamant de calitate, dezvoltarea infrastructurilor hidro-edilitare, de transport, comunicatii si energetice, promovarea si diversificarea activitatilor economice, crearea unor intreprinderi mici si mijlocii cu profil agricol, industrial, artizanal, comercial si de prestari servicii, dezvoltarea turismului. Asigurarea transparentei in alocarea si utilizarea resurselor, inclusiv a celor alocate de Uniunea Europeana, din fondurile structurale, a asistentei financiare nerambursabile din partea unor guverne, organizatii internationale, trebuie sa fie o prioritate in programul administrativ al oricarui primar care conduce o localitate de talia Eforiei. La sfarsitul saptamanii trecute, membrii organizatiei de tineret a PSD Eforie au refacut aspectul Bisericii "Sfantul Ioan Botezatorul", al carei aspect arhitectural era umbrit de paragina spatiilor verzi din zona. In opinia lui Ovidiu Brailoiu, "orasul Eforie nu ofera tinerilor din zona prea multe optiuni in privinta vietii sociale, dar acest lucru se va schimba dupa ce voi prelua fraiele administratiei publice locale pentru cel putin patru ani". Brailoiu este unul dintre cei care au inteles ca trebuie gasite toate mijloacele prin care sa se stopeze migratia populatiei catre marile orase, care ofera mai multe optiuni pentru petrecerea timpului liber. Principalele programe de dezvoltare ale PSD Eforie se bazeaza pe protectia sociala si dezvoltarea in scopul refacerii orasului si al ridicarii standardului de viata. "Nu putem sa refacem orasul si sa ii redam imaginea cocheta din anii trecuti, fara sa tinem cont de localnicii din zona. Eforie a cunoscut, in special in ultimii patru ani, o depopulare masiva", a mai adaugat Brailoiu. Acesta considera ca "cel mai grav pare a fi faptul ca tinerii au plecat spre alte localitati care le ofera mai multe optiuni si oportunitati de dezvoltare. Este inacceptabil sa stam si sa privim cum, pe zi ce trece, Eforie se transforma intr-un sat ceva mai rasarit. Nu trebuie sa ne mai amagim cu promisiuni desarte venite de la oamenii responsabili de starea actuala a orasului Eforie".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii