Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oleniuc il vrea pe Tusac negociator

ro

07 Oct, 2008 00:00 1273 Marime text
1223323053.jpg

Liberalii din Mangalia isi vor retrage, cel mai probabil, proiectul de hotarare privind majorarea gigacaloriei. Desi aceasta crestere nu era decat unica solutie gasita de liderul PNL Mangalia, dr. Viorel Oleniuc, in fata amenintarii de intrerupere a furnizarii energiei termice in localitate - si trebuie precizat pentru locuitorii orasului ca majorarea nu ar fi afectat in niciun fel facturile la intretinere -, liberalii prefera sa lase posibilitatea primarului Mihai Claudiu Tusac sa isi demonstreze "calitatile de abil negociator".

Societatea Rominterm traieste cel mai negru cosmar al sau, de la infiintare si pana in prezent. Dupa majorari repetate, la nivel international, ale pretului combustibilului, furnizorul de agent termic din Mangalia a tras un semnal de alarma privind imposibilitatea de a asigura caldura si apa calda, din cauza datoriilor istorice inregistrate. Datorii provenite de la bugetul de stat, circa 50 de miliarde de lei vechi, si de la cel local - 30. Pentru ca niciun consilier local si nici primarul urbei nu au dorit sa isi atraga oprobriul public, initiind un proiect de hotarare prin care sa majoreze gigacaloria, cel care si-a asumat aceasta responsabilitate a fost dr. Viorel Oleniuc, viceprimar al Mangaliei. In cadrul proiectului de hotarare initiat de liderul grupului PNL sunt stipulate trei majorari succesive. Astfel, pretul gigacaloriei ar urma sa creasca de la 329,16 (fara TVA) la 349,99 (fara TVA), incepand cu 3 martie 2008, de la 349,99 la 408,08, de la 6 iunie, si de la 408,08 la 449,40, de la 7 august 2008. Aceste majorari ar fi trebuit facute la datele respective, insa Consiliul Local Mangalia nu s-a mai intrunit de la finele anului trecut pana la constituirea noului consiliu, iar acesta din urma se pare ca a avut alte proiecte pe ordinea de zi, mult mai importante.

"Populatia nu va plati un leu in plus la incalzire"

Rebeliunea de neinchipuit pentru grupul PSD din Consiliul Local Mangalia, la care s-au raliat alesii PNL, PD-L, FD si PRM (avand si "simpatia" celor de la PC, legati insa de pactul la nivel national cu PSD), a dat nastere, in ultima perioada, la o serie de comunicate din partea Primariei Mangalia. La o prima vedere, acestea sunt redactate, cu greselile corespunzatoare, in biroul de presa al PSD Mangalia, in care sunt acuzati, la gramada, toti cei ce au indraznit sa faca opozitie primarului Tusac. Ultimul dintre comunicate a fost trimis duminica, sub titlul "Jaf la Mangalia", in care sunt aratati cu degetul consilierii locali, in afara celor din PSD. Trecand peste declaratiile oficiale ale Rominterm, unde se arata ca datoriile de stat sunt din vina Guvernului, care a ocolit Mangalia pe considerente politice fata de fostul primar Zanfir Iorgus, in comunicat se arata ca "unii dintre consilierii locali, uniti intr-un grup de interese, au gasit ca modalitate de rezolvare a acestei probleme marirea retroactiva (pentru lunile martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august si septembrie) a pretului gigacaloriei. Acest lucru insemna ca cetatenii vor plati din urma marirea pretului la apa calda pentru toate aceste luni - martie, aprilie, mai, iunie, iulie, august si septembrie". Tusac l-a gasit vinovat de situatie pe actualul viceprimar, dr. Viorel Oleniuc. "In proiectul de hotarare am stipulat clar ca populatia nu va avea de platit niciun leu in plus la agentul termic. Mi-am luat eu raspunderea de a initia un astfel de proiect, pentru ca nimeni altcineva nu a facut-o. Conducerea Rominterm a stat pe la usile Comisiei Economice si ale primarului luni de zile, fara sa fie bagata in seama. De maine (astazi n.r.), societatea nu va mai furniza apa calda si, daca situatia nu se remediaza, nu va furniza nici caldura. Am vazut comunicatul domnului primar si am decis sa retrag proiectul de hotarare. Ii voi da astfel posibilitatea sa isi arate calitatile de negociator cu Rominterm. Putea face acest lucru o vara intreaga. Pana va negocia cu Rominterm, societatea va sista furnizarea de apa calda si caldura", afirma viceprimarul Mangaliei, dr. Viorel Oleniuc. Acesta ne-a mai declarat ca, de la primele semne ca are alte opinii fata de Mihai Claudiu Tusac, el si familia sa sunt victimele unor atacuri furibunde.

Scris de: {autor}Stefan CONDRAT{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii