Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oferta Direcţiei Judeţene a Exploatării Filmelor pentru 2012. Manele în loc de filme

ro

04 Feb, 2012 02:11 2059 Marime text
08_Cinema_Tufeanu_Gabriel_Tufeanu_04.jpgDirectorul Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa, Gabriel Tufeanu, a primit 98,32 puncte în urma susţinerii raportului de activitate pe 2011. Anul 2012 se anunţă a fi unul trist pentru manager, cu un calificativ pe măsură. Tufeanu a fost lăsat de superiorii lui judeţeni fără niciun leu

Consiliul Judeţean Constanţa a făcut public rezultatul evaluării managementului de la Direcţia Judeţeană a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa. Pentru activitatea de management derulată anul trecut, Comisia de evaluare a managementului de la Direcţia Judeţeană a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa a punctat activitatea directorului Gabriel Tufeanu astfel: în prima etapă - cea privind analizarea raportului anual de activitate - au fost acordate 96,65 de puncte; în cea de-a doua etapă, privind susţinerea raportului de activitate, punctajul obţinut de director a fost de 98,32 puncte. Şi în 2010 directorul DJDEF Constanţa a fost apreciat pentru activitatea depusă. Nota finală obţinută în urma evaluării raportului de activitate din anul 2010 a fost 9,75. „Am prezentat obiectivele pe care le-am îndeplinit - la Eforie Nord am făcut treabă bună, încasăm sume frumoase de acolo, am amenajat un loc unde să existăm. Ţinând cont de contextul economic actual cât se poate de dramatic, s-a considerat de către comisie că eu am făcut tot ce am putut pentru ca direcţia pe care o reprezint să funcţioneze", a afirmat Gabriel Tufeanu, directorul DJDEF Constanţa.

Consiliul Judeţean, prea „sărac" pentru a încuraja cinematografia

Ce notă speră Gabriel Tufeanu că va primi în momentul în care îi va fi evaluată activitatea pe anul în curs? Niciuna, dacă se vor lua în calcul obiectivele împlinite. Motivul? La împărţirea banilor, Consiliul Judeţean a lăsat DJDEF Constanţa de izbelişte. „Nu avem niciun plan cu cinematografele în acest an. S-a dus orice plan pe care îl aveam, întrucât nu avem buget. Ni s-a tăiat bugetul. A venit hârtie de la Guvern cu «tăiaţi, tăiaţi, tăiaţi» şi am rămas fără finanţare", a declarat Gabriel Tufeanu. Directorul DJDEF Constanţa avea ca prioritate în anul 2012 să dezvoltate grădinile de vară din Saturn şi Eforie Nord. Pentru Saturn era necesară achiziţia unui proiector, a precizat Tufeanu. În lipsa acestuia, potrivit directorului Gabriel Tufeanu, grădina de vară din staţiune va fi în continuare închiriată pentru organizarea de spectacole de muzică populară şi manele şi nu va fi dată în folosinţă pentru ceea ce este destinată, şi anume rularea de filme. Întrebat dacă întrevede o soluţie a situaţiei prezente şi dacă speră că problema cu finanţarea se va rezolva într-un final, Tufeanu a menţionat că „soluţia este să cadă Guvernul". Întrebat dacă prin căderea Guvernului se vor ivi automat şi fondurile necesare finanţării DJDEF Constanţa, Tufeanu a admis că plecarea Guvernului nu este singura soluţie. „Să le dea Dumnezeu şi nişte minte celor de la Guvern, şi aceasta este o soluţie", a menţionat Tufeanu, care a acuzat că, atunci când guvernaţii reduc bugetul, nu ţin cont de unde taie finanţările. Nu doar proiectele DJDEF Constanţa care depind de banii de la bugetul local sunt suspendate, ci şi cel privind reabilitarea cu fonduri europene a Cinematografului Republica. „Eu m-am ocupat de studiile de fezabilitate. Proiectul se află acum la Consiliul Judeţean. Nu ştiu când vor veni fondurile europene şi dacă vor veni vreodată", a susţinut Tufeanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii