Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Odată cu manifestările stradale Mazăre şi-a amintit experienţele de revoluţionar (Video)

ro

16 Jan, 2012 20:00 1772 Marime text
revolutiemazare-radumazare.jpgAterizat din însorita Americă de Sud direct în România protestelor, primarul Radu Mazăre şi-a amintit că a fost şi el odată revoluţionar.

Edilul Constanţei şi-a arătat admiraţia faţă de cei care au ieşit în stradă folosind cuvinte ironice la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Mazăre a povestit că a primit ieri o solicitare din partea Asociaţiei Haiducilor, care cerea aprobare pentru un miting permanent, zilnic. „Ei solicitau pentru 24 de ore o aprobare continuă. Le-o dădeam cu mare plăcere, dar nu mă lasă legea. Ca atare, le-am aprobat între ora 8.00 şi 23.00, în conformitate cu prevederile legale. Oricum, după 23.00 este în mod expres interzis în lege şi nu cred că eu că o să înceapă la 3 dimineaţa. Până pe 31 ianuarie este valabilă autorizaţia în faţa Prefecturii. Cererea este semnată de căpetenia haiducească Nicolae Mavrodin", a spus Mazăre. Primarul PSD-ist al Constanţei s-a arătat întru totul de acord cu manifestările stradale, dând exemple cunoscute: „Când ajungi la revoltă de stradă, asemenea lucruri sunt inerente. Aţi văzut în Grecia, Londra, Egipt, Libia, Paris şi aşa mai departe. Eu vreau să le spun aşa: bravo, bravo, bravo! Şi să vă aduc aminte că de un an de zile spun că numai din stradă poate să fie dat joc Chioru şi tanti Nuţi şi toată şleahta loc care cheltuie banii ţării pe fel de fel de trăsnăi, tăind pensiile pensionarilor şi căldura din apartamente. Bravo!".

„Mă las de kite şi mă apuc de fotbal"

Nu le recomandă nimic organizatorilor, dar spune că poate, la un moment dat, li se va alătura manifestanţilor, dar nu în Constanţa, ci în Bucureşti. Şi la nivel de USL se va discuta organizarea unui miting politic. Cu violenţa nu este de acord, dar spune că era de aşteptat, iar protestele din 2012 i-au amintit de participarea sa la Revoluţia din 1989. Iată ce a povestit Radu Mazăre, revoluţionarul: „Pe mine mă miră şi mă face să fiu mândru în acelaşi timp că sunt român. Îmi pierise mândria asta. Este inerent, v-am spus. Aşa se întâmplă. Şi la Revoluţia din '89 au fost violenţe şi am schimbat conducătorii. Ce nu înţeleg este de ce îi fugăresc şi îi bat jandarmii. Dacă-mi aduc aminte, Iliescu cel hulit ca fiind comunist şi aşa mai departe, tot ne-a lăsat aproape o lună în Piaţa Universităţii. Nu aveam nicio problemă să demonstrăm. Băsescu cel anticomunist şi democrat i-a luat la bătaie din prima zi, iar reacţiile sunt în consecinţă. Bravo! Dacă o să-l dea jos pe Băsescu galeriile echipelor de fotbal mă las de kite şi mă apuc de fotbal. Iau şi Faru', că merită. Eu sunt trecut printr-o revoluţie, aia din '89, pe care am făcut-o în direct, în Piaţa Universităţii. În revolte sunt nişte chestiuni inerente. Eu sunt sătul de vrăjeli d-astea, că violenţe, că vrăjeli d-astea, că au fost plătiţi, că mai urmează să aflu că-s plătiţi de nu ştiu cine, că aşa eram atunci în Piaţa Universităţii, eram plătiţi de Raţiu şi ne dădea ţigări Coposu...".

Video conferinta aici: http://www.youtube.com/watch?v=1CeVsEVjT4s

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii