Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O treime provine din societatea civilă neangajată politic Biroul lui Chiţac, modificări de imagine, nu de substanţă!

ro

01 Mar, 2016 00:00 3781 Marime text


Proaspătul preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Constanţa, Vergil Chiţac, anunţa, la mijlocul lunii februarie, restructurări la filiala municipală PNL Constanţa, Biroul Politic Local (BPL) urmând să fie înjumătăţit, iar Comitetul Local Executiv, să devină mai suplu. Totodată, vor apărea comisii lucrative pe domenii, alcătuite doar din specialişti.
 
Cu toate că, la acel moment, Chiţac afirma că drumul sigur spre insucces va fi să încerce să îi mulţumească pe toţi din partid, surse din PNL susţin că modificările anunţate de preşedintele unic nu sunt de speriat, pentru că ele vor fi mai degrabă de imagine, şi nu de substanţă. Actualul Birou Politic Municipal reuneşte un număr de 66 de liberali, urmând ca, după reorganizare, să devină ceva mai subţire. În orice caz, nu se pune problema înjumătăţirii, dat fiind faptul că reorganizarea nu poate fi operată decât cu respectarea proporţionalităţii, conform protocolului de fuziune.

1/3 liberali, 1/3 ex-PDL-işti şi 1/3 oameni noi 

În viitorul BPL al PNL Constanţa vor fi zece locuri pentru reprezentanţi ai societăţii civile. Numele acestora au rezultat din discuţiile pe care Vergil Chiţac le-ar fi angajat cu reprezentanţi din toate domeniile de activitate. Deocamdată, nu se cunosc numele acestor persoane, dar toată lumea se aşteaptă ca acestea din vină din rândurile susţinătorilor candidaturii la primărie a preşedintelui de municipiu. Liberalii spun că, în situaţia în care vor exista semne de întrebare în legătură cu aceste persoane care provin din societatea civilă, vor fi formulate obiecţii la momentul respectiv.
 
După reorganizare, în Biroul Municipal se vor regăsi zece liberali, zece liberali provenind din fostul PDL şi zece reprezentanţi ai societăţii civile. Alţi opt membri de drept, preşedinţii organizaţiilor interne - tineret, femei, pensionari, oameni de afaceri, preşedintele în exerciţiu, cei doi foşti copreşedinţi. Aceştia din urmă ar putea primi chiar câte un post de prim-vicepreşedinte alături de un alt treilea prim-vicepreşedinte din partea societăţii civile. Tot din Biroul Municipal vor face parte şi secretarul, trezorierul şi aparatul administrativ.

De selecţia membrilor viitorului Birou se vor ocupa din partea liberalilor fostul copreşedinte de la municipiu, Robert Boroianu, şi preşedintele de la judeţ, Gheorghe Dragomir, iar din cealaltă parte a baricadei, Romeo Rezeanu şi Sorina Tuşa. Aceştia vor analiza activitatea membrilor şi vor face recomandări. Peste toate aceste recomandări, un cuvânt de spus va avea şi Vergil Chiţac.

Până la următoarea întâlnire a liberalilor, şi consilierii municipali trebuie să întocmească rapoarte de activitate. Modificări urmează să se realizeze şi la nivelul Comitetului Local Executiv municipal, care, în prezent, are 40 de membri.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii