Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O imunitate care scoate oamenii în stradă Cum au votat senatorii de Constanţa în cazul Dan Şova, împotriva DNA

ro

27 Mar, 2015 00:00 2692 Marime text
Cazul Dan Şova dinamitează scena politică. Mai mult, scoate românii în stradă, care protestează împotriva imunităţii politice. Un astfel de protest este programat şi la Constanţa, astăzi, începând cu ora 18.00, în faţa Prefecturii.
 
67 de senatori au votat „împotrivă“ în cazul Dan Şova, opunându-se solicitării procurorilor de încuviinţare a reţinerii şi arestării parlamentarului PSD. Au existat însă şi senatori ai puterii, aşa cum este cazul senatorului UNPR de Constanţa Marian Vasiliev, care şi-au ascuns votul. Asta în pofida faptului că aceşti parlamentari reprezintă, cel puţin teoretic, interesele alegătorilor. În ceea ce-l priveşte pe senatorul Marian Vasiliev, amintim că, dacă nu ar fi existat votul uninominal în formula actuală, cel mai probabil acesta nu ar fi ajuns niciodată în Parlament. Vasiliev a câştigat un mandat de senator în urma redistribuirii, ca membru PP-DD, aşa cum era la debutul actualei legislaturi.

„Cercetarea trebuie să aibă loc în libertate“

Senatorul Alexandru Mazăre a votat împotriva solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova, lucru despre care vorbeşte fără nicio ezitare. Parlamentarul constănţean susţine că a votat în acest mod pentru că, în opinia sa, „cercetarea judecătorească trebuie să aibă loc în libertate şi doar în cazuri excepţionale în stare de arest“. Întrebat care anume ar fi situaţiile excepţionale, Mazăre a menţionat cazurile de violenţă şi încercarea de influenţare a martorilor. „Or, nu ne aflăm în niciunul dintre aceste cazuri la Dan Şova“, a subliniat senatorul de Constanţa.

Liberalii au votat pentru reţinere şi arestare

În ceea ce îi priveşte pe senatorii PNL de Constanţa, Puiu Haşotti susţine că „absolut toţi au votat la vedere, în favoarea solicitării DNA de reţinere şi arestare“. Acelaşi lucru l-a declarat şi senatorul Gigi Chiru, copreşedintele PNL Constanţa: „Am votat pentru încuviinţarea cererii DNA, cu bilele la vedere“.

Un senator constănţean nu a votat deloc

Există şi un senator de Constanţa care nu a votat nici împotriva, nici în favoarea cererii DNA. Fiindcă, susţine el, nu a fost prezent la vot, din motive de sănătate. „Nu am votat, nu am fost acolo. Nu m-am simţit bine, am fost să îmi fac analizele“, a mărturisit senatorul Mircea Banias, liderul PC Constanţa.
Cât despre senatorii Nicolae Moga (PSD) şi Marian Vasiliev (UNPR), aceştia nu au putut fi contactaţi. E însă de aşteptat ca, în cazul lui Vasiliev, acesta să fi votat împotriva solicitării DNA, de vreme ce şi-a şi ascuns, foarte ostentativ, votul în faţa camerelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii