Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu e o chestiune pe care am intermediat-o eu” Mazăre îl susţine pe Valerică, „băiatul performant” cercetat de DNA, pentru funcţia de consilier al ministrului Fondurilor Europene

ro

15 Jun, 2013 00:00 1919 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, ieri, că susţine „pe oricine, până la decizia definitivă a instanţei”, referindu-se aici la proxima numire a lui Valentin Preda în funcţia de consilier al ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Amintim că, în cursul zilei de joi, am anunţat că, potrivit unor surse, fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Valentin Preda, ar urma să devină consilierul ministrului Fondurilor Europene.
Valentin Preda este unul dintre apropiaţii primarului Mazăre, acesta din urmă alintându-l „Valerică” şi catalogându-l drept „un băiat performant”. De aceea, Preda a şi fost susţinut, şi încă de trei ori, pentru funcţia de secretar de stat la Transporturi. Revenind la declaraţiile de ieri ale edilului şef al Constanţei, el a afirmat: „Nu e o chestiune pe care am intermediat-o eu. Se cunoştea (n.r. Valentin Preda) deja cu ministrul. Foarte bine! Să ajungă (n.r. - în funcţia de consilier al ministrului)”.
Răducu Valentin Preda este cercetat penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În sarcina sa s-a reţinut infracţiunea de complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii în legătură cu fapte de corupţie şi infracţiunea de deţinere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat.
Valentin Preda este unul dintre „pionii” pe care PSD Constanţa i-a susţinut sistematic în ultimii ani pentru ocuparea unor poziţii cheie la centru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii