Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăţi majore în declaraţia de avere a preşedintelui CJC De ce şi-a donat Nicuşor Constantinescu terenul şi casa din Piatra Neamţ? Cui i-a revenit casa din Bucureşti? (document)

ro

01 Jul, 2013 00:00 4165 Marime text
Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), şi-a publicat, pe site-ul CJC, cea mai recentă declaraţie de avere. Documentul a fost înregistrat pe data de 12 iunie şi cuprinde câteva noutăţi majore faţă de declaraţia precedentă.
 
Astfel, conform declaraţiei, Nicuşor Constantinescu deţine, alături de soţia sa Codruţa, două terenuri intravilane în Constanţa, unul în Tulcea, Mila 23, unul în comuna Voluntari, judeţul Ilfov, dar şi două terenuri în Bucureşti, terenuri din care deţin cote părţi, printre alţii, Ionuţ Barbu, Radu Mazăre, Mihai Mazăre, Sorin Strutinski, Emilian Schwartzenberg.
Mai marele CJC are, tot împreună cu soţia sa, o casă de locuit în Constanţa, în suprafaţă de 360 metri pătraţi, şi una în Bucureşti, de 184,43 metri pătraţi.
Noutatea constă în faptul că preşedintele CJC a făcut nişte donaţii importante. Mai exact, terenul din Piatra Neamţ l-a donat, pe 29 martie 2013, fiului său Ştefan. Tot acestuia din urmă i-a donat şi casa de vacanţă din Piatra Neamţ, la aceeaşi dată. Şi fiica sa, Smaranda, a primit un imobil în urma unei donaţii. Este vorba despre o casă din Bucureşti.
 
Şalupă, ARO, Jaguar
 
În ceea ce priveşte bunurile mobile, Nicuşor Constantinescu deţine, aşa cum reiese din cea mai recentă declaraţie de avere, o şalupă de agrement (33% cotă indiviză), un autoturism ARO 304, un Jaguar, un Volkswagen Golf, un Fiat şi un Land Rover.
 
„Nu pot aprecia”
 
Interesant, la capitolul bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, în declaraţia preşedintelui CJC figurează „tablouri, colecţie timbre, bijuterii, numismatică, obiecte şi mobilier vechi, obiecte de artă”, dobândite în intervalul de timp 1990-2011. În ce priveşte însă valoarea estimată a acestora, Nicuşor Constantinescu menţionează: „Nu pot aprecia”.
 
Plasamente, împrumuturi, venituri
 
În rubrica „Active financiare” din declaraţia de avere a preşedintelui CJC regăsim un depozit bancar a cărui valoare la zi este de 987.000 USD şi un cont la Citi Bank de 5.558 USD.
Cât despre plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate, dacă valoarea de piaţă însumată a tuturor acestora depăşeşte 5.000 de euro, regăsim aici acţiuni şi părţi sociale deţinute de Constantinescu în S.C. Xenoti SRL, S.C. Conpress Group, S.C. Royal Distribution Services, SIF Transilvania, S.C. Sigma Trading, S.C. Ideea Contrast, S.C. Comtext S.A., S.C. Oltenia, dar şi împrumuturi acordate în nume personal către S.C. Xenoti SRL (100.685 lei) şi către o persoană fizică (200.000 euro).
Conform declaraţiei de avere, Nicuşor Constantinescu nu are nicio datorie.
Nu în ultimul rând, la capitolul „Venituri” din declaraţia sa, figurează indemnizaţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, în valoare de 50.547 lei, salariul soţiei, încasat de la On Plonge SRL, în valoare 8.140 lei şi alocaţia de stat a copiilor, de 1.008 lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii