Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu nu-şi vrea funcţia înapoi? A cerut revocarea mandatului, însă nu a atacat ordinul de suspendare

ro

22 Aug, 2014 00:00 2705 Marime text
S-au scurs mai bine de 10 zile de când a fost emis ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. La situaţia instituţiei judeţene se va găsi o rezolvare săptămâna viitoare, atunci când aleşii locali se vor reuni pentru a pune pe tapet problemele din ultima perioadă cu care se confruntă judeţul Constanţa. „Am discutat cu preşedinţii pe comisii. În a doua parte a săptămânii viitoare va fi convocată o şedinţă de Consiliu Judeţean. Pe lângă alte proiecte de hotărâre vor fi înaintate propunerile şi va fi ales cel care îl va înlocui momentan pe preşedintele CJC“, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa vicepreşedintele Cristian-Gheorghe Darie.

Preşedintele ales al CJC nu a atacat decizia de suspendare 

Amintim că, la data de 11 august, prefectul judeţului constanţa, Radu Volcinschi a emis ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte a CJC a lui Nicuşor Daniel Constantinescu. „Având în vedere comunicarea Curţii de Apel Bucureşti, prin care a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, luni (n.r. 11 august 2014), prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a emis ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului şefului CJ Constanţa, până la încetarea măsurii arestării preventive”, precizau reprezentanţii Prefecturii Constanţa la data suspendării. În document era stipulat şi că „prezentul ordin poate fi atacat în fața instanței de contencios administrativ în termenele și condițiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare“.
 
Interesant este însă că, deşi avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au cerut instanţei în numele clientului lor revocarea mandatului de arestare preventivă emis la finele lunii iulie, Constantinescu nu a atacat, până la această dată, ordinul de suspendare din funcţie. Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa a încercat în mai multe rânduri să ia legătura cu acesta pentru a vedea care îi sunt intenţiile, însă Constantinescu a refuzat să răspundă mesajelor noastre. Dacă o va face, opinia sa va fi publicată într-o ediţie viitoare.

O funcţie mult-dorită 

Nicuşor Constantinescu este primul preşedinte ales prin vot de cetăţeni pentru conducerea Consiliului Judeţean Constanţa. Acesta a primit votul de încredere din partea a 61,65% dintre cetăţenii judeţului Constanţa prezenţi la urne la ultimele alegeri, din anul 2012. Tocmai pentru că a fost o funcţie publică pe care şi-a dorit să o ocupe (candidând pentru ea) şi tocmai pentru numărul sufragiilor nu a fost unul de neglijat, ni se pare interesant că vreme de 10 zile totul pare să fi fost lăsat la voia întâmplării.
 
„Până la această dată, nu am primit absolut nimic din partea lui Nicuşor Constantinescu, nici măcar plângerea prealabilă. Potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare, ordinul de suspendare a fost emis în baza sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, comunicată la data de 11 august 2014, prin care se menţine hotărârea luată de Tribunalul Bucureşti - şi necomunicată instituţiei noastre - privind arestarea preventivă a preşedintelui CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu poate fi atacată în faţa instanţei în termenele şi condiţiile legii în termen de 6 luni de la comunicare“, a declarat reprezentantul Instituţiei Prefectului judeţul Constanţa.

Vizitat în SUA de vicele Cristinel Dragomir, la îndemnul lui Mazăre 

Din datele oficiale, Nicuşor Constantinescu se află, încă din luna aprilie a acestui an, în Statele Unite ale Americii, unde îşi caută sănătatea. Acesta a fost recent vizitat de vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir, care a mers în SUA, la îndemnul primarului Radu Mazăre, „pentru a purta o discuţie bărbătească“.
 
Preşedintele recent suspendat al CJC a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pe data de 25 aprilie, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

Iniţial, dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bucureşti, însă magistraţii din capitală au decis declinarea cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa. Până la acest moment, nu a fost stabilit primul termen de judecată

Pe data de 27 mai, Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, într-o altă cauză, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

În acest dosar, care se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv. Tot în această cauză, zilele trecute, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondate excepţia şi cererile formulate de Nicuşor Constantinescu, prin apărător.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii