Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu îi ia apărarea prietenului său, Sorin Strutinsky - „Este o lovitură dată imaginii mele“

ro

05 Feb, 2015 00:00 1791 Marime text
După ce fost făcută publică informaţia că Sorin Strutinsky a fost dus la DNA şi cu doar câteva ore înainte ca procurorii Anticorupţie să anunţe că s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cunoscut apropiat al lui Strutinsky, a convocat o parte a presei pentru a face o serie de declaraţii „edificatoare“ cu privire la situaţia prietenului său.

Strutinsky a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii următoarelor infracţiuni: trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată,  instigare la săvârşirea  a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, precum şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată, după cum se precizează în comunicatul remis aseară de DNA.

 Cum s-a înnodat lanţul prieteniei Strutinsky -Mazăre - Constantinescu


Afacerist de marcă al Constanţei, Sorin Gabriel Strutinsky şi-a pus amprenta pe mai multe business-uri de succes. În unele dintre aceste afaceri este „coleg“ cu PSD-iştii care conduc oraşul şi judeţul, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, pe care i-a cunoscut încă din tinereţe şi cu care a fost coleg în cadrul Institutului de Marină Civilă.

 
Şi pentru că o veche zicală spune că prietenul la nevoie se cunoaşte, ieri, şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, a ţinut să  facă unele clarificări cu privire la situaţia amicului său, convocând o parte din mass-media constănţene într-o conferinţă de presă. „S-a întâmplat din nou acest abuz, prietenul meu, Sorin Strutinsky, a fost reținut abuziv cu mandat de aducere fără să primească citație, aşa cum prevede Codul de Procedură Penală, sub așa-zisa acuzație de trafic de influență și nu știu ce alte acuzații, pe care deja presa le vehiculează de câteva ore, dar fără să existe nicio probă împotriva prietenului meu, Sorin Strutinsky“, a ţinut să clarifice de la bun început preşedintele CJC. Interesant de precizat că Nicuşor Constantinescu a fost şi el, odinioară, jurnalist, coleg de trust cu Sorin Strutinsky...

 Preşedintele „Nu ştiu ce şi nu ştiu cui“

„Am auzit din presă că domnul Sorin Strutinsky a fost acuzat de trafic de influență, că nu știu ce om ar fi declarat că i-a dat acum nu știu câți ani nu știu ce bani ca să determine pe nu știu cine să facă nu știu ce la un contract semnat acum șapte ani. Păi numai această afirmație dovedește cât de slabă este acuzația și neprobantă. Cum să afirmi că determină pe cineva care are un contract făcut cu șapte ani înainte să facă ceva, să facă o plată sau ceva“, a precizat Nicuşor Constantinescu. „Dacă e un contract, are niște condiții contractuale, termen de plată, obligațiile părților respective, și cred că se referea la ACN. Acel contract e de pe vremea PDL-ului, când era domnul Zeicu director (n.r. Valentin Zeicu). Ce legătură are Sorin Strutinsky, om de afaceri liberal, cu PDL-ul?!? Ce legătură am eu, ce legătură are Radu Mazăre?!? Nu am pus și nu am numit niciun director... ACN nu e o companie a CJC, şi nici a Primăriei. Aparține de Ministerul Transporturilor“, a declarat şeful CJ Constanţa. Acesta continuă să îl apere pe Sorin Strutinsky: „Şi cum este acuzat?!? Că a cerut bani prin factură, prin cont?!? Păi asta e mită, prin cont, prin factură? Când faci factură prin cont, nu poți să acuzi că iei mită, doar un nebun afirmă așa ceva“, a explicat mai-marele Consiliului Judeţean.

 Nicuşor Constantinescu - „Reținerea abuzivă a domnului Sorin Strutinsky este o lovitură dată imaginii mele, domnului primar Mazăre“

 Mai mult chiar, preşedintele CJC consideră că adevărata miză a reţinerii lui Sorin Strutinsky este chiar el, alături de Radu Mazăre: „Această batjocură și reținerea abuzivă a domnului Sorin Strutinsky este de fapt o lovitură dată imaginii mele, domnului primar Mazăre, cetățenilor județului Constanța și municipiului Constanța, care ne-au votat de atâta ori și pentru asta îmi cer scuze cetățenilor pentru aceste injurii, pentru că nu le merită“.
De asemenea, Nicuşor Constantinescu a reiterat ideea că DNA nu are probe împotriva amicului său. „Nu m-am gândit acum 25 de ani că vom ajunge ca, în 2015, să ne arestăm fără probe, pe dosare politice, pe ascultări de telefoane. Şi mă întreb - și se întreabă foarte mulți - de ce l-am mai împușcat pe Ceaușescu? Care sunt idealurile pentru care au murit atâția oameni la Revoluție, dacă ne reîntoarcem într-o epocă a inchiziției, a DNA-ului și a aripii Coldea - SRI?“, a afirmat şeful CJC.
 
Cu toate acestea, DNA a anunţat că Sorin Strutinsky a fost reţinut pentru 24 de ore. Şi, aşa cum este precizat în comunicatul remis de procurorii Anticorupţie, „inculpatului Strutinsky Gabriel Sorin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 5 februarie 2015, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii“, se arată în documentul citat. Despre motivele pentru care s-a dispus reţinerea sa, precum şi despre probele pe care DNA le are în cauză până în acest moment puteţi citi mai multe în AICI.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii