Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Niculae Stan „Bibliotecara s-a certat cu toată lumea"

ro

24 Jun, 2011 00:00 2138 Marime text
Pecineaga_priimar_Nicolae_Stan_04.jpgPrimarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, ne-a declarat, referitor la situaţia bibliotecarei care acuza zilele trecute Primăria Pecineaga că a omis să facă inventarierea bunurilor bibliotecii, între timp având loc o spargere, că nimeni din primărie nu a intenţionat să-i pună în cârcă ei bunurile sustrase de hoţi.

„Nu înţelegem atitudinea doamnei Tîntăveanu, mai ales că nu i-a spus nimeni că i se vor imputa dumneaei bunurile sustrase de hoţi", ne-a declarat primarul Niculae Stan. Edilul a precizat că tot scandalul cu bibliotecara a pornit din momentul în care, aflată în concediu de creştere a copilului, ea a aflat că primăria a scos la concurs postul de bibliotecară. „Contractul de muncă i-a fost suspendat la cerere pe 25.03.2011, pentru efectuarea concediului de creştere a copilului. Primăria a scos la concurs postul de bibliotecară pentru o perioadă determinată - de un an - până la revenirea dumneaei din concediu, pentru că nu aveam cum să ţinem biblioteca închisă, fiind mai multe proiecte la care biblioteca urma să participe. Avem mai multe angajate ale primăriei aflate în concediu pentru creşterea copilului şi nu le va lua nimeni locul, aşa că nici doamna bibliotecară nu trebuia să-şi facă griji. Însă dumneaei, când a văzut afişul de scoatere la concurs a postului, a luat foc. A venit la primărie şi le-a vorbit urât angajaţilor, deşi oamenii i-au explicat cu frumosul că este o situaţie provizorie până când dumneaei va reveni din concediu. Ba mai mult, a bălăcărit-o şi pe femeia care a vrut să lcureze ca bibliotecară până se întorcea ea din concediu", ne-a declarat primarul comunei Pecineaga. Potrivit edilului, când a aflat de concurs bibliotecara a făcut pe 31 mai cerere de revenire la locul de muncă începând de la 1 septembrie. Ulterior a revenit cu o nouă cerere, întocmită pe 20 iunie, prin care cere revenirea din concediu pe 1 iulie. Primarul Niculae Stan ne-a declarat că în timp ce Alina Tîntăveanu se afla în concediu, a avut loc o spargere în urma căreia s-au furat patru calculatoare, trei funcţionale şi unul defect, ce fuseseră oferite printr-o sponsorizare.

„Nu a făcut inventarul niciodată"

„Noi vrem să facem inventarierea, e firesc. Doamna însă nu a făcut inventarul niciodată. Chiar înainte să intre în concediul de maternitate i s-a pus în vedere să facă acest lucru, dar a tot amânat şi nu l-a făcut", a mai spus edilul. Alina Tîntăveanu a recurs la intimidări în ceea ce o priveşte pe singura candidată care s-a prezentat la concursul organizat de către primărie, fapt ce ne-a fost confirmat şi de aceasta din urmă. „I-am spus că eu nu am nicio vină că m-am înscris la concurs, pentru că putea fi oricine în locul meu. Îmi pare rău că am intrat în acest scandal. I-am spus că, din partea mea, poate să revină şi mâine la muncă", ne-a declarat Mariana Mahmudie. Candidata care urma să o înlocuiască pe Alina Tîntăveanu pe perioada concediului de creştere a copilului a confirmat că a primit telefoane de la ea şi de la mama acesteia prin care a fost certată că a îndrăznit să se înscrie la concurs. Dacă primarul îi va semna cererea de revenire din concediu, Alina Tîntăveanu se va întoarce la muncă de la 1 iulie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii