Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Moga, un simplu senator

ro

03 Sep, 2015 00:00 5966 Marime text
Toamna anului 2008 i-a adus social-democratului Nicolae Moga primul mandat de senator în Parlamentul României, fiind ales reprezentant al Colegiului uninominal nr. 2 din Circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa. La scurt timp, mai precis pe 19 decembrie 2012, colegii de partid i-au încredinţat şi o funcţie importantă - vicepreşedinte în Biroul Permanent al Senatului. Funcţia i-a revenit până în data de 2 februarie 2014.

De atunci, putem vorbi de un prim pas în „retrogradarea“ parlamentarului constănţean. Pe 3 februarie 2014, Moga era „transferat“ în funcţia de chestor al Biroului Permanent al Senatului României. Numai că senatorul PSD de Constanţa nu a rezistat prea mult în acest post şi nici nu poate afirma că a fost suprasolicitat, deoarece, până de curând, parlamentarii au avut o „binemeritată“ vacanţă. Între timp, după demisia din funcţia de preşedinte al PSD Constanţa şi din partid a lui Radu Mazăre (după mai bine de un deceniu de activitate politică), mai precis în perioada mai - 30 iunie anul curent, Nicolae Moga a fost desemnat de către membrii Biroului Permanent Naţional ai partidului să se ocupe, din postura de lider interimar, de activitatea filialei de la malul mării.

Revenirea la muncă, în Senat, avea să-i aducă o nouă „retrogradare“. Odată cu reluarea activităţii, în noua sesiune parlamentară s-au operat modificări în componenţa Biroului Permanent al Senatului României. Astfel, mai-marii din PSD au decis, printre altele, înlocuirea senatorului Nicolae Moga din funcţia de chestor, postul fiindu-i încredinţat colegului său de partid Neculai Bereanu.

Altfel spus, din 31 august, Nicolae Moga a devenit un simplu senator al României, iar filiala PSD Constanţa îşi pierde din palmares un alt post care-i dădea o oarecare importanţă… sau prestanţă în partid.

Contactat telefonic, senatorul social-democrat nu s-a arătat a fi afectat, dimpotrivă. Moga ne-a spus că a dorit să nu mai deţină nicio funcţie în conducerea Senatului, ca să aibă timp pentru lucrurile mai importante. „Mi-e foarte bine. Am vrut să renunţ la funcţia de chestor. Eu mi-am făcut datoria, am fost vicepreşedinte, am fost chestor… să mai muncească şi alţii. Vreau să am timp să mă ocup de treburile mele, pentru că am responsabilităţi faţă de electorat“, ne-a declarat senatorul Colegiului uninominal nr. 2, Nicolae Moga.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii