Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neconcordanţă în cuget şi-n simţiri Pe cine susţine Constanţa la şefia PDL?

ro

13 Apr, 2011 01:51 2332 Marime text
pdl_pdl.jpgChiar dacă actualul şef al PDL Constanţa, Gigi Chiru, se află în grupul de susţinere a lui Vasile Blaga la şefia PDL, la fel ca şi deputatul Chirilă şi senatorul Banias, iar Stavrositu şi Iorguş au dat semnătura pentru Emil Boc, persoana care va fi susţinută de organizaţie va fi decisă, prin vot secret, de membrii Colegiului Director Judeţean al PDL Constanţa

Şedinţa în care se va vota susţinătorul Constanţei la şefia PDL va avea loc abia după ce toţi cei trei candidaţi îşi vor prezenta propriul program la malul mării.

cap_8.jpgToţi cei trei candidaţi, premierul Emil Boc, Vasile Blaga - secretarul general al PDL şi Theodor Paleologu şi-au depus la începutul acestei săptămâni moţiunile de candidatură, însoţite de listele de susţinători. Conform regulamentului intern, candidaţii la şefia PDL au nevoie de susţinerea a cel puţin zece organizaţii judeţene şi de 35 de semnături, care vor însoţi moţiunea. Printre cei care au susţinut moţiunea actualului şef al partidului, Emil Boc, fac parte şi doi parlamentari de Constanţa, deputaţii Maria Stavrositu şi Zanfir Iorguş, în vreme ce moţiunea lui Vasile Blaga, secretarul general al PDL, a fost semnată de şeful PDL Constanţa, Gigi Chiru, de deputatul Constantin Chirilă şi de senatorul Mircea Banias. De altfel, joi, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va fi prezent unul din cei trei candidaţi la şefia PDL-ului, actualul secretar general al partidului, Vasile Blaga.

Stavrositu: „Nu cred că Paleologu va câştiga"

În ceea ce priveşte unitatea la Constanţa privind susţinerea candidaţilor la şefia partidului, după cum se poate observa, aceasta nu a existat, potrivit celor declarate de deputatul Maria Stavrositu: „A fost o opţiune deschisă, fiecare a susţinut pe cine a vrut. Există libertate de a alege, există democraţie. Am fost la lansările celor trei candidaţi, dar am semnat pe lista de susţinere a premierului Emil Boc". Cât priveşte faptul că dintre cei trei a fost singurul deputat constănţean care i-a stat alături lui Paleologu, la declaraţiile de presă făcute după depunerea candidaturii, Stavrositu ne-a spus că pur şi simplu a vrut să îi fie alături unui coleg de partid: „Eu am asistat la toate lansările de luni ale celor trei candidaţi. Doar eu am mai rămas, împreună cu alţi doi deputaţi din ţară când şi-a prezentat candidatura Paleologu". Referitor la şansele pe care le are candidatul Paleologu la conducerea partidului, Stavrositu este de părere că acesta nu va reuşi să câştige şefia partidului. „Nu cred că Paleologu va câştiga. Va împărţi doar voturile. Candidatura sa este o modalitate de a-şi prezenta câteva proiecte pe Cultură. Mi-a solicitat ajutorul pentru atunci când va veni să-şi prezinte programul la Constanţa", a mai adăugat Stavrositu.

33 de delegaţi de la Constanţa, la Convenţia Naţională

Şeful PDL Constanţa, Gigi Chiru, ne-a spus că în ciuda faptului că fiecare şi-a pus semnătura pe liste de susţinere diferite, cel de care organizaţia de Constanţa va fi alături va fi decis în cadrul Colegiului Director Judeţean „Eu, personal, sunt în grupul de promotori, în grupul de susţine a domnului Blaga. După ce vor fi prezentate toate moţiunile, decizia de susţinere a unei moţiuni sau a două, aşa cum spune statutul PDL-ului, se va lua prin vot secret în Colegiul Judeţean", a spus Chiru. Din acest Colegiu Director Judeţean fac parte preşedinţii de organizaţii locale, membrii Biroului Permanent Judeţean şi parlamentarii constănţeni ai PDL, în total puţin peste 100 de democrat-liberali. Eu nu vreau să influenţez decizia Colegiului Director. Votul de susţinere al organizaţiei nu influenţează decizia fiecăruia", a spus Chiru. Acesta a mai adăugat şi faptul că asta nu înseamnă că decizia de susţinere personală a fiecărui delegat nu ar putea fi influenţată până la momentul votului. La Convenţia Naţională a PDL de pe 14 mai vor participa 33 de delegaţi de la Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vali ilie 13 Apr, 2011 11:35 Dar de unde ai tras tu concluzia asta? Explica-ti rationamentul, sa intelegem si noi, ceilalti.
  • alegatorul 13 Apr, 2011 09:45 INTELEG CA SE INCEARCA INDEPARTAREA D-LUI CHIRU ,II ATRAGEM ATENTIA D-NEI STAVROSITU CA AVEM CUNOSTINTA DE FAPTUL CA DORESTE UN POST LA TEATRUL DE PAPUSI DAR REGRETAM ,POSTUL ESTE OCUPAT ,SFORARUL NU PLEACA LA PENSIE . D-L CHIRU SA STEA LINISTIT NOI II VOTAM CHIAR SI INDEPENDENT .