Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navetistii din Navodari prinsi intre disputele politice

ro

20 Oct, 2007 00:00 1750 Marime text
1192823975.jpg

Autoritatile locale au organizat o dezbatere publica pe tema "Transportul public de calatori", prilej de campanii electorale.

La intrunire au participat reprezentantii principalelor firme de transport pe ruta Navodari-Constanta si peste 250 de localnici. Alaturi de reprezentantii transportatorilor - SC Transeven, SC AtucosTrans, SC Grup Media Service (GMS), JTA Trans Grup SRL, SC Bosoi, SC Kaoma, SC Metropolitan, SC Georgiana si Alina - au fost invitati si cei ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului, Inspectoratului Judetean de Politie, Asociatiei Taximetristilor si Consiliului Judetean Constanta(CJC). Desi atmosfera a fost tensionata pe tot parcursul dezbaterii, nu s-au inregistrat incidente neplacute, fluieraturile si galeriile au monopolizat sala Centrului Cultural din Navodari. Primarul orasului Navodari, Tudorel Calapod, a precizat ca actiunea era necesara ca urmare a nenumaratelor reclamatii depuse la Primarie, iar scopul intalnirii este de a rezolva problemele cu care se confrunta, in special, navetistii. Navodarenii au semnalat o serie de nereguli. Unii s-au plans ca microbuzele GMS sunt foarte aglomerate, in loc de 19 pasageri adeseori fiind transportati aproximativ 40. Altii au reclamat comportamentul grosolan al soferilor. Ei sustin ca acestia nu opresc pentru a prelua persoane ce detin abonamente, refuza sa le dea bilete de calatorie sau le refolosesc, nu opresc in statii si conduc imprudent. Gradul de uzura avansat al microbuzelor, respectarea unui orar si lipsa igienei in mijloacele de transport, sunt alte aspecte pe care calatorii le-au sesizat.

Agitatorii lui Tucan

Nemultumirile oamenilor au vizat si autobuzele apartinand firmei JTA Trans Grup, societate patronata de sotia sefului Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Constanta, Jean Paul Tucan. Ei afirmat ca mijloacele de transport respective au si taxatoare si controlor, iar abonamentele sunt pe zile si nu pe calatorii. De asemenea, cetatenii au precizat ca acestea circula rar si ajung foarte greu la destinatie. La un moment dat, dezbaterea publica s-a transformat in campanie electorala. Printre oamenii de buna-credinta s-au strecurat si indivizi adunati de prin parcuri de catre Partidul National Liberal. Acestia aveau sarcina de a aplauda la toate interventiile lui Jean Paul Tucan. Unul dintre cei platiti cu zece lei pentru agitatie este elev in clasa a-XI-a la Liceul "Lazar Edeleanu" si, cu toate ca avea ore, a venit sa castige un ban...muncit. De asemenea, o doamna care sustinea ca face naveta de 11 ani cu GMS-ul si se plangea de conditiile oferite de catre acest transportator, dar si de administratia locala, a plecat la sfarsit cu masina personala, uitand de cele afirmate cu doar zece minute inainte. Jean Paul Tucan a profitat de moment pentru a-si face campanie. Preluand tactica lui Radu Mazare, liberalul Tucan a anuntat ca pensionarii vor beneficia de transport gratuit, iar pretul unui bilet in interiorul urbei va fi de un leu.

Matei se baga in seama

Primarul Tudorel Calapod a precizat ca transportul interurban nu este o competenta a Primariei Navodari. Edilul a facut public ca din 2004 si pana la ora actuala a trimis institutiilor abilitate nenumarate adrese referitoare la problemele legate de transportul pe ruta Navodari-Constanta, insa nu s-a intervenit in niciun fel. Aflat in sala, consilierul PSD Nicolae Matei nu s-a putut abtine sa nu-si faca simtita prezenta in stilu-i caracteristic. Dovada ca nu a uitat infrangerea suferita in alegerile locale din 2000, cand Calapod i-a "suflat" mandatul de primar, Matei a profitat de ocazie pentru a-l blama pe edilul in exercitiu. El a incercat sa-i asmute pe navodarenii prezenti in sala afirmand ca Tudorel Calapod nu este interesat de soarta lor, iar dezbaterea este mult prea tarziu organizata. Reprezentantul administratiei publice locale a sfatuit oamenii sa stranga semnaturi pentru nemultumirile pe care le au si in felul acesta patronii si CJC poate vor lua masuri. Reprezentantul CJC, Adrian Ionescu, a declarat ca in perioada urmatoare transportul interurban va fi regandit pentru a satisface toate nevoile cetatenilor, dar eventualele modificari vor putea surveni abia anul viitor.

Scris de: {autor}Violeta BODOLICA{/autor} {autor} Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii