Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moga - „Aştept HG pentru înfiinţarea Centrului multifuncţional de la Băneasa"

ro

10 Apr, 2012 00:00 1881 Marime text

MogaNicolae.jpgCu ocazia vizitei efectuate la sfârşitul lunii trecute la Constanţa, Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a promis creşterea nivelului asistenţei medicale din judeţ.

„Ministrul a promis elaborarea în regim de urgenţă a unei Hotărâri de Guvern prin care localitatea Băneasa să beneficieze de un centru multifuncţional, pentru ca bolnavii să nu stea foarte mult în spital, pentru că este foarte costisitor. Dacă vrem să facem economie, aceasta ar fi soluţia", susţine senatorul PSD Nicolae Moga.

Parlamentarul spune că aşteptă cu interes ziua de marţi (n.r. azi), când este posibil ca Executivul să emită HG-ul prin care se va înfiinţa Centrul de la Băneasa, care va dispune de asistenţă medicală de urgenţă, pediatrică şi medicină internă. Linia de urgenţă va fi deservită de cinci asistente, iar UPU Băneasa va dispune de toate dotările necesare unei structuri de urgenţă. „O parte din aparatură există deja, iar restul va fi asigurată de către minister", susţine şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Dănuţ Căpăţână, care a adăugat că acest centru va răspunde cerinţelor locuitorilor din zonă. Situaţia dificilă în care se află comunitatea din Băneasa se regăseşte şi printre locuitorii din Plopeni, dar şi în rândul locuitorilor din comunele apropiate, în urma desfiinţării anul trecut a unicului spital din zonă. „Intenţionez să sprijin şi înfiinţarea unui centru de permanenţă la Plopeni, în perioada următoare", a mai adăugat senatorul Moga.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii