Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificare legislativă Proprietarii vor primi despăgubirile stabilite de expropriatori înainte să fie evacuaţi din locuinţe

ro

09 Nov, 2017 00:00 1712 Marime text
Timp de 13 ani, din anul 2004 şi până în prezent, legea specială a exproprierilor a permis autorităţilor publice să-i exproprieze şi să-i evacueze din case pe proprietarii care nu renunţau la dreptul de a contesta în instanţă despăgubirile propuse, adeseori derizorii, fără a le achita niciun ban până la finalizarea definitivă a proceselor, care, de obicei, durează 4-5 ani.
 
„Aproximativ 1.000 de oameni au fost expropriaţi şi evacuaţi în acest fel. Cei mai săraci dintre proprietari au fost forţaţi să accepte despăgubirile minimale propuse de autorităţi, pentru că altfel erau daţi afară din case fără să primească absolut nimic, până la finalizarea îndelungatelor litigii din instanţe“, susţin iniţiatorii modificării legislative.
 
Deputaţii USR Silviu Dehelean şi Stelian-Cristian Ion au reuşit să introducă o modificare importantă în Legea specială a exproprierilor, care repară o gravă nedreptate şi asigură respectarea dreptului constituţional al proprietarilor la o despăgubire dreaptă şi prealabilă.
 
În viitor, datorită modificării propuse de USR, proprietarii vor primi despăgubirile stabilite de expropriatori înainte să fie evacuaţi din locuinţe, chiar dacă aleg să le conteste în instanţă, considerându-le nedrepte. Ulterior, dacă justiţia le va da câştig de cauză şi le va acorda despăgubiri mai mari, expropriatorii vor achita foştilor proprietari doar diferenţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii